Dünya üzerinde akıllı telefonların hepsinde bulunan mesajlaşma uygulaması Whatsapp üzerinden gönderilen mesajları okuyabiliyor video izletebiliyorsunuz toplu olarak grup kurarak konferans görüşmeside yapılan uygulama Dünya üzerinde adını artık belirlemiş konumda WhatsApp'ta, bir Android uygulaması sayesinde alıcı görmeden silinen geçmiş mesajlar okunabiliyor. Popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp, ekim ayının sonunda birçokları tarafından beklenen 'herkesten sil' özelliğini devreye sokmuştu. Bu yeni özellik sayesinde kullanıcılar yanlışlıkla gönderdikleri ya da pişman oldukları mesajları karşı taraf görmeden silme şansına sahip oldular.

WhatsApp'ın yeni özelliği kullanılarak silinen mesajları görmenin bir yolu olduğu keşfedildi. İspanyol web sitesi Android Jefe tarafından ortaya çıkarılan uygulama, kullanıcılar okumadan önce silinen mesajların görülmesini sağlıyor.

Mesajların karşı tarafa iletilmemesi için göndericinin mesajı gönderdiği ilk 7 dakika içerisinde silmesi gerekiyor. İspanyol web sitesinin fark ettiği uygulama hatası ise bu mesajların da görülmesini sağlıyor fakat bu yöntemin bazı kısıtlarlamaları var.

WhatsApp mesajları karşı taraf görmeden silinse bile, Android işletim sistemi bu mesajların bildirimlerini depolayabildiği için görülebiliyorlar.

Yapay Zeka, Afetlerle Mücadelede Teknolojik Çözümler Yapay Zeka, Afetlerle Mücadelede Teknolojik Çözümler

Yalnızca Android 7.0 Nougat işletim sistemiyle çalışan bu yöntemi kullanmak için Nofitication History isimli uygulamanın kullanılması gerekiyor. Bu uygulama telefona gelen tüm bildirimleri saklıyor ve kullanıcılar bu sayede kendilerine gönderilmiş fakat sonrasında silinmiş mesajları okuyabiliyor.

Uygulamanın WhatsApp mesajları özelindeki en büyük kısıtlaması ise bildirimlerin yalnızca mesajların ilk 100 harfini gösterebilmesi. Öte yandan kullanıcılar telefonlarını yeniden başlattıklarında tüm bildirim geçmişi siliniyor.