Dünyanın en fazla kullanılan ve en iyi mesajlaşma uygulaması olan Whatsapp, yeni bir özelliğini daha duyurdu.

Özellikle Whatsapp'ı Facebook satın aldıktan sonra kalitesine kalite katan ve her gün kendini geliştirerek yeni özellikler sunmaya başlayan Whatsapp'ın yeni özelliği oldukça ilginç…

Diyelim ki bir arkadaşınız, akrabanız ya da yakınınızın yanına gideceksiniz ve gideceğiniz yeri bilmiyorsunuz. Hemen o kişiden konum atmasını istiyorsunuz ve konum geliyor. Gelen konum ile navigasyon üzerinden kolaylıkla arkadaşınızın yanına gidebiliyorsunuz. Arkadaşınız olduğu yerde sabitse bu yöntem oldukça işe yarıyor. Ama ya konum istediğiniz kişi sabit bir yerde değilde, hareket halindeyse?

Yani diyelim ki buluşacağınız kişiyle çok zıt noktalardasınız. Ve birbirinize doğru hareket halindesiniz. Buluşacağınız kişiyle anlaştınız ve ortada bir yerde buluşacaksınız. Ancak buluşacağınız yerleri bilmiyorsunuz o yüzden yer belirleyemiyorsunuz. Whatsapp'ın yeni özelliği sayesinde bu soruna çözüm bulabilirsiniz.

Mesela arkadaşınızdan canlı konum isterseniz, sizde arkadaşınıza canlı konum gönderirsiniz. Böylece siz arkadaşınızın konumunu canlı olarak izleyebilirsiniz. O da sizin konumunuzu canlı olarak izleyebilir. Birbirinize yaklaştığınızı da takip edebilirsiniz. Hatta aranızda kaç kilometre fark kaldığını da görebilirsiniz.

Birbirinize çok yaklaştığınızda ise ortak bir noktada buluşmuş olursunuz. Sonrasında birbirinizi takip ederek gideceğiniz yere birlikte gidebilirsiniz.

Tabi bu özellik yalan söylemenizi de engelleyen bir özellik olabilir. Özellikle sevgili ve eşler arasında aşırı kıskançlık var ise, birbirlerinde konum göndermelerini istiyorlardı. Ancak bulunduğunuz konumu değil, başka bir konumu da gönderebiliyordunuz.

Artık sevgililer birbirlerinden canlı konum isteyerek, birbirlerini canlı olarak takip edebilir. Böylece yalan söyleme ihtimali de ortadan kalkmış olur.