Facebook skandalının ardından yine facebook'a bağlı olarak kullanılan WhatsApp'ta çok konuşulacak bir düzenleme söz konusu oluyor. 25 Mayıs'ta hayata geçecek yeni düzenlemeyle WhatsApp'a yaş sınırlaması getiriliyor. Buna göre 16 yaş altındaki çocuklar WhatsApp kullanamayacak!

Facebook'un kullanıcı verilerini araştırma firmalarına sattığı skanlının patlamasının ardından ABD yönetimi kişisel verilerin korunmasına ilişkin bir dizi sert uygulamayı hayata geçirmeye hazırlanıyor. Edinilen bilgilere göre ABD ve Avrupa'da GDPR (General Data Protection Regulation - Genel Veri Koruma Yasası) isimli veri koruma yasası, teknoloji şirketlerini AB ülkelerindeki veri pratiklerini büyük ölçüde değiştirmeye zorluyor.

WHATSAPP 16 YAŞINDAN KÜÇÜKLERE YASAKLANIYOR

WABetaInfo'da yer alan habere göre yeni güncellemeyle WhatsApp'ın kullanım şartları değiştiriliyor. 13 olan WhatsApp kullanım yaşı 16'ya çıkarılacak. Bu değişimin ne zaman devreye sokulacağı kesin olarak açıklanmazken, GDPR'nin yürürlüğe gireceği 25 Mayıs'tan önce gerçekleştirileceği belirtildi.

YAŞ SINIRI ÜLKELERİN İNSİYATİFİNE BIRAKILDI

Öte yandan kişisel verilerin korunmasına ilişkin yeni düzenlemede WhatsApp kullanım yaşı 16 olarak belirlenirken, isteyen ülkeler bu sınırı daha aşağıya çekebilecek. Ayrıca, Cambridge Analytica veri skandalı nedeniyle eleştirilerin hedefi olan Facebook, yasalar konusunda işini şansa bırakmak istemiyor. Bu sebeple, WhatsApp'ın bu yasanın şartına riayet edeceği düşünülüyor.