Apandisit

Birçoğumuzun bildiği gibi Apandisit, işlevini yitirmiş bir organdır ve enfeksiyon kapması durumunda da ameliyat ile vücuttan alınmaktadır. Apandisit 'in görevinin ne olduğu konusunda birçok tartışma mevcuttur fakat bu konu ile ilgili en genel yargı, Apandisit 'in ilkel çağlarda insanların bolca tükettiği bitkisel gıdaların ayrışmasında görev aldığıdır. Bilindiği üzere insan metabolizması selülozu tam anlamıyla tüketemez ve bu yüzden de Apandisit 'in görevinin selülozu ayrıştırmak olduğu öngörülmektedir.

Kuyruk Sokumu

Bilim insanlarının görüşlerine göre kuyruk sokumu, insanların ilkel dönemlerde sahip oldukları kuyrukların bir kanıtıdır. Zamanla insanoğlunun kuyruğa ihtiyacının kalmaması ile de kuyruklar körelmiş ve geriye sadece kuyruk sokumu kalmıştır.

Kulak Kası

Günümüzde birçok insan kulaklarını hafifçe hareket ettirebilmektedir. Bunun meydana gelmesi ise kulağımızda bulunan kaslardır. Ancak hayvanların yapabildiğinin aksine bizler kulaklarımızı fonksiyonel bir şekilde hareket ettiremeyiz. Bu konuda bilim insanlarının yapmış olduğu araştırmalara göre insanlar önceden tıpkı hayvanların yapabildiği gibi kulaklarını hareket ettirebiliyorlardı. Ancak zaman içerisinde buna ihtiyaçları kalmadı ve kulak kasları da işlevselliğini yitirmeye başladı.

Üçüncü Bir Gözkapağı

Eğer ayna karşısına geçip çok dikkatli bir şekilde gözlerinizi incelerseniz, göz çerçevenizin burnunuza yakın kısmındaki köşesinde beyaz, üçgen şeklinde bir deri olduğunu fark edeceksiniz. Bu deri veya et parçası, insanların ilkel zamanlarda sahip oldukları üçüncü gözkapağının işlevini yitirmesi sonucunda meydana gelmiştir. Halihazırda kedilerin göz açıp kapamalarını dikkatli bir şekilde incelerseniz, onların bu üçüncü gözkapağına sahip olduklarını göreceksiniz. Eskiden insanların gözleri de tıpkı kediler gibi bu mekanizmaya sahipti.