-Saç derinizin pul pul dökülmesini muhtemelen kepek olarak yorumlarsınız. Ama aslında bunun sebebi kepek oluşumu değil, omega 3 eksikliği olduğunu biliyor muydunuz? Saçınızın diplerinin pullanması vücudunuzda omega 3 yağının eksik olduğunu sizi bize bildirmesidir. Eğer ki saç diplerinizde pullanma ve dökülme var ise balık, fındık, ceviz ve keten tohumu yiyerek önleyebilirsiniz.

İlaç Kullanımında Önemli Hususlar Nelerdir ? İlaç Kullanımında Önemli Hususlar Nelerdir ?

-Ağzınızın içerisinde yaralar ve çatlaklar çıkıyorsa B12 vitamini eksikliği yaşıyorsunuz demektir. Vücudunuz yeterince B12 vitamini almazsa ağız içerisinde yaralara ve çatlaklara neden olur. Özellikle et ve yumurtada oldukça yüksek miktarda B12 vitamini bulunur. Ancak vejetaryen veya vegansanız üzülmeyin. Çünkü vejetaryen ve veganlar da, badem sütü, tahıllar ve maya ile B12 vitamini eksikliğinden kurtulabilir.

-Tırnaklarınızın üzerinde tırtıklar var ise mide asitleriniz yediklerinizi olması gerektiği gibi parçalayamıyor demektedir. Yeterince parçalanamayan yiyeceklerden gerekli olan vitamin ve mineralleri alamıyor olabilirsiniz. Çözümü ise 1 bardak suya biraz elma sirkesi ekleyerek yemeğin yanında tüketebilirsiniz. Böylece yemeklerin parçalanmasına yardımcı olmuş olursunuz. Aynı zamanda yemek sonrası şişkinliğinde önüne geçmiş olursunuz.

-Yeterince uyumanıza rağmen gün içerisinde kendinizi sürekli yorgun hissediyorsanız, vücudunuzun D Vitamini eksikliği var demektir. Bunun önüne geçebilmek için D vitamini takviyesi alabilirsiniz. Ya da günde 15 dakika güneşte durmak da D vitamini almanızı sağlar. Ayrıca, Yoğurt, süt, badem sütü, sardalye ve UV ışık altında yetiştirilmiş mantarlarda D vitamini almanızı sağlar.