7 'den 70 'e herkesin çok sevdiği şekerli yiyecekler vücudumuza oldukça ciddi zarar veriyor. Uzmanlar her gün şekerin zararlı olduğuna dair açıklamalar da bulunuyor. Bırakmak istesek de şekerli yiyeceklerden vazgeçemiyoruz. Çünkü şeker de, sigara, alkol, uyuşturucu gibi bağımlılık yapan bir madde…

Ancak merak etmeyin, sizi sürekli şeker yeme alışkanlığından kurtaracak bir yöntemi açıklayacağız.

Bunun çözümü 10 gün boyunca dayanıp, hiç şeker yememek. Çünkü 10 gün boyunca hiç şeker yemezsek vücudumuz şekerden arınmış olacak. Çünkü şeker biyolojik bir bağımlılık… Yani vücut sürekli şeker istiyor, vücut şeker istedikçe bizde yiyoruz. Ancak 10 gün boyunca hiç şeker yemezsek 10 günün sonunda vücudumuz şekerden arınmış olacak ve canımız şeker istemeyecek. Böylece biyolojik olarak şeker bağımlılığından kurtulmuş olacağız.

10 gün boyunca, kutuda, pakette, konserve olarak gelen hiçbir şey yemeyin. Tamamen doğal gıdalarla beslenin.

10 gün boyunca yüksek kaloriye sahip içecekler tüketmeyin. Çünkü sıvı olarak alınan şeker direk karaciğerimize gidiyor. Bu da göbek bölgesinde yağlanmaya neden oluyor. Ayrıca sıvı şeker tüketimi, tokluk hissini de etkiliyor. Böylece siz gün boyu bir şeyler yemek istiyorsunuz. Bu durumda sizi obeziteye götürüyor.

Gün içerisinde kuruyemiş, balık, yumurta gibi protein oranı yüksek yiyecekler tüketmek kan şekerinizi dengelemenin en güzel yoludur.

Kendinize yağlar ve proteinlerden oluşan bir çanta hazırlayın. Kan şekeriniz düştüğü zaman gidip şekerli şeyler yemek yerine, çantanıza koyduğunuz yağlı ve proteinli şeyler yiyin.

10 günün sonunda artık canınız eskisi gibi şeker istemeyecek.