Para ve cep telefonu gibi nesnelerin enfeksiyonları bulaştırdığını ifade eden uzmanlar, enfeksiyonlarla karşılaştığınızda bilinçsizce antibiyotik almaktan kaçınmanız gerektiğini vurguluyor. Antibiyotik yerine zencefil – limon, burun spreyi yerine karbonat kullanmanız gerektiğinin altını çiziyor.

Sağlıklı Yaşamın Köşe Taşı, Yeşil Detoks ve Doğal Temizlenme Sağlıklı Yaşamın Köşe Taşı, Yeşil Detoks ve Doğal Temizlenme

Küresel ısınma sonucunda ortaya çıkan mevsim değişikliklerinin hastalıkların da şekil değiştirmesine sebebiyet verdiğini kaydeden uzmanlar, bu yıl enfeksiyonların başkalaşım geçirerek hassas bünyeleri etkilediğini belirtiyor. Salgın hastalıkların büyük bölümünün viral hastalıklardan oluştuğunun altını çizen uzmanlar, azımsanmayacak sayıda insanın hayatını etkileyen bu hastalıkların ölümcül sonuçlar bile doğurabileceğini belirtiyor.

Yaşlılar, hamileler, çocuklar ve kemoterapi alan bağışıklık sistemi baskılanmış kişilerin büyük risk altında olduğunu belirten uzmanlar, bu noktada bizlerle önemli paylaşımlarda bulundu.

Virüslerin değişime uğramasıyla birlikte bulaşmasının da kolaylaştığını ifade eden uzmanlar, toplu yaşam alanları, toplu taşıma araçlarının bu yüzden büyük tehdit alanları olduğunu paylaşıyor. Bunların yanı sıra para, cep telefonu gibi nesnelerin de enfeksiyon taşıyıcı özelliği olduğunu unutmamanız gerektiğini kaydeden uzamanlar, domuz gribi, kuş gribi olarak adlandırılan bu hastalıkların bulaştırıcı unsuru olduğunu dile getiriyor.

Bu sebeple hastalıklardan korunabilmek için kişisel hijyen kurallarına uymanın büyük önem taşıdığını hatırlatan uzmanlar, başta el yıkamanın büyük önem taşıdığını ifade ediyor. Hastalık şüphesi bulunan kişilerle yakın temastan uzak durmanız gerektiğini de hatırlatmakta fayda var.