TBMM dışında da bir ofis oluşturabilmeleri için milletvekillerine aylık 40 bin liralık bir bütçe ayrılması gündeme geldi.İhtiyaçları bütçeden karşılanan vekillere şimdi de ofis parası verilmesi gündemde.

MECLİSE SIĞAMADILAR

Kamuoyu vekillere verilecek ek ödenek'in gündeme gelmesiyle ayrı bir tartışma içine girdi. Halihazırda bazı milletvekillerinin, vekil binasında yer olmaması sebebiyle TBMM yerleşisindeki farklı biralara dağıtılmış olması, Anayasa değişikliğiyle milletvekili sayısının artması, bakanların artık milletvekilleri arasından seçilmemesi gibi Sebenlerle 172 milletvekilinin açıkta kalacağı hesaplanmış ve Meclis'in tatile girmeyisle birlikte yeni binanın temelinin atılması planlanmıştı. Ancak yaz geçti, temel atılmadı. Sezimin olağan tarihine 2 yıl kalmış olmasına rağmen yeni bina işinin ağırdan alınması, Meclis'te yeni senaryoları gündeme getirdi.

ODA YERİNE PARA VERİLECEK

Meclis kulislerinde dile getirilen son formül ise, 'Milletvekillerine oda yerine, yıllık belli bir bütçe ödeneğinin tahsis edilmesi' formülü. Buna göre Meclis; miletvekillerine oda vermeyecek, eleman tahsis etmeyecek.

TBMM'DE SADECE YETKİLİ VEKİL KALACAK

Vekiller tahsis edilecek ödenekle kendi bürolarını kuracak. Formül ilk gündeme geldiğinde bir milletvekilinin Meclis'e aylık maliyetinin 40 bin TL civarında olduğu hesaplanmıştı. Milletvekilinin maaşı dışında; personel çalıştırması ve büro tutması için bu civarda bir para dışında ödeme yapılması yasağı. Partiler formül üzerinde anlaşırsa bu konuda yasal altyapının hazırlanabileceği ifade ediliyor. Formül hayata geçerse Meclis Kampusu içinde sadece, komisyonların, parti gruplarının ve TBMM Başkanlık Divanı'nda görevli milletvekillerinin makam odaları bulunacak.