Uzun ve sağlıklı yaşamak isteyenler için dikkat edilmesi gereken konuları bu haberimizde sizler için ele aldık.

-Kalp ve Beyin sağlığı için kahve yerine yeşil çay içmeyi tercih edin.

-Fast Food ve şekerli atıştırmalıklar yerine, sağlıklı ve doğal besinler tüketmeye özen gösterin.

-Aşırı miktarda kırmızı et tüketmek kansere davetiye çıkaran bir tutumdur. Kırmızı eti azaltıp, yerine balık ve deniz ürünleri tüketmeye özen gösterin. Balık ve Deniz ürünleri tüketimi Alzheimer riskini de azaltmaktadır.

-Beyin için önemli olan konulardan biri de iletişim kurmaktır. Beyin sağlığını için yakın dostlarını sık sık ziyaret edin. Dostlarınızla festivallere gidin, gezi turlarına çıkın, birlikte sık sık zaman geçirin. Bu sizin ömrünüzü ortalam 3,7 yıl uzatacaktır.

-4 yıl daha uzun yaşamak istiyorsanız haftada en az 150 dakika egzersiz yapın. Yani her 2 günde bir 30 – 40 dakika civarında egzersiz yapmanız ömrünüzü 4 yıl kadar uzatabilir.

-Hafta da 3 defa sevişerek ömrünüzü ortalama 3-5 yıl civarında uzatabilirsiniz. Ayrıca sevişmek oldukça etkili bir kardio egzersizidir.

- 5 yıl fazla yaşamak için günde 10-15 dakika meditasyon yapın. Meditasyon, beyin hücrelerini yeniler ve kalp hastalıkları riskini azaltır. Aynı zamanda uykusuzluk ve yorgunluk hissini azaltır. Günde en az 6 saat uyuyun. Araştırmalara göre günde en az 6 saat uyumak gelecek 14 yıl içindeki ölüm riskini %41 azaltıyor.

-7 yıl daha fazla yaşamak istiyorsanız, 70 yaşından sonra da çalışmaya devam edin. Çalışan ve sosyal açıdan aktif olan beyin ömrü ortalama 7 yıl arttırıyor.

-Mutlu bir evlilik ile ömrünüzü 3 yıl kadar uzatabilirsiniz. Saygı ve dostluk ile sürdürülen bir evlilik huzura ve ömrün uzamasına olanak sağlıyor.