Bu hastalıkların koku duyusu kaybını da tetiklediğini belirten uzmanlar, koku duyusu kaybı yaşayan kişilerin zaman kaybetmeden doktora başvurması gerektiği üzerinde duruyor.

Yoga Eğitmenlerinin Dijital Alanlardaki Misyonu Yoga Eğitmenlerinin Dijital Alanlardaki Misyonu

5 duyu organımızdan koku alma duyumuz da yaşanan problemlerin kişinin yaşantısında kalite azalmasına, unutkanlığa, hafıza kaybına, ev kazalarında artışa, cinsel isteksizliğe, kilo kaybına ve hatta depresyona sebebiyet verebileceğini işaret eden uzmanlar, yaşam kalitemizin ciddi anlamda etkileneceğinde hem fikir.

Koku alma duyusunu etkileyen durumların başında burun tıkanıklığının geldiğini kaydeden uzmanlar, grip ve nezle gibi viral enfeksiyonların veyahut sinüzüt gibi burun tıkanıklığını tetikleyen alerjik veya bakteriyel enfeksiyonların geçici koku alma kaybını tetiklediğini belirtiyor. Bu durumun kalıcı hale gelmesinin engellenmesi gerektiğini hatırlatan uzmanlar, burunun açılmasına rağmen koku alınmamasının normal almadığını bu durumda koku soğancığının etkilenmiş olabileceğinin düşünülmesi gerektiğini paylaşıyor.

Birden bire yaşanan koku kayıplarında erken tanının büyük önem taşıdığını dile getiren uzmanlar böylesi durumlarda koku testi yapılması gerektiğini işaret ediyor.

Koku ile ilgili yaşanan sıkıntıların kendi kendine geçmesinin beklenmesinin en büyük hatalardan olduğunu kaydeden uzmanlar, vücudun kendini iyileştirmeye çalışsa bile yanlış bir iyileşme yöntemi uygulayabileceğini bu sırada da hastanın nane kokladığında sarımsak kokusu duyulabildiğini işaret ediyor.