Üretiminin yüzde 88'ini ihraç eden, dünyanın 72 ülkesine ihracat yapan ve son 10 yılda yüzden 1000 oranında büyüyen Türkiye'nin en büyük tüp üretim şirketi EVAS yurtdışı pazarlarda adeta koşarak ilerliyor.

1533726229_EVAS___1_

BÜYÜME REKORLARI KIRIYOR

Dünyanın en büyük LPG tüpü üreticilerinden EVAS, adeta nefes almadan büyüyor ve ihracat rakamları itibariyle rekor üstüne rekor kırıyor. 1963 yılında tüp gaz üretimi için Haliçte faaliyete geçen Hollanda şirketi İPRAGAZ'ın bir yan kuruluşu olan EVAS Türkiye'de 55.ci yılını kutluyor.

GLOBAL PAZARIN YÜZDE BEŞİ'NE YERLEŞTİ

Kurulduğu tarihte yıllık sadece 10 bin tüp üretme hedefiyle işe başlayan EVAS her sene gösterdiği üstün performans sayesinde günümüzde yıllık 2.5 milyon tüp imal eder duruma geldi. Dünyada 600'den fazla rakibinin arasından sıyrılarak dünya pazarında yüzde 5'gibi bir pay sahibi olan EVAS, en büyükler arasında 3. Sırada.

ÜRETİMİN YÜZDE 88'İNİ İHRAC EDİYOR

478 çeşit farklı standartta tüp üreten EVAS üretiminin yüzde 88'ini ihraç ediyor. Şili'den Yeni Kaledonya adalarına kadar toplam 72 ülkeye ihracat yapan şirket 2018 yılında 250 milyon TL'nin üzerinde ciro hedefine ulaştı. 2019 yılının üretiminin tamamını kağıt üzerinde pazarlayan EVAS 2020 yılının ihracat taleplerini değerlendirmeye başladı.

1533726224_EVAS___2_

TÜRKİYE'NİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRÜYOR

Türkiye'nin zor bir döneminde yeni tesislerinin açılışı dolayısıyla yapılan toplantıda konuşan EVAS yetkilileri şirketlerinin gerçekleştirdiği başarıları anlatarak Türk ekonomisine adeta taze bir soluk verdi.

MORAL VEREN RAKAMLAR

Kendi üretim ve ihracat rakamlarını her sene fersah fersah aşan EVAS mevcut üretim tesisine ek olarak İstanbul Kurtköy'de butik üretim olarak değerlendirilen yeni bir fabrika açtı. 40 milyon TL yatırım ile gerçekleştirilen yeni fabrika ile EVAS'da toplam 1000 personel istihdam edilecek.

1533726228_Ipragaz_LNG

55 YILDA 50 MİLYON TÜP

Ekonomi Dünyasında Haftalık Değerlendirme ve Beklentiler Ekonomi Dünyasında Haftalık Değerlendirme ve Beklentiler

Dünyanın 1 numaralı LPG dağıtıcısı SHV Energiy bünyesinde yer alan İpragaz'ın grup şirketlerinden EVAS, kaydettiği güçlü büyümeye, yeni tesis yatırımı ile bir ivme daha kazandırdı. Global pazardaki yüzlerce şirket arasında dünyanın en büyük 5 LPG tüpü üreticisinden birisi olan EVAS kuruluşundan bu yana 50 milyondan fazla tüp imal ederek bu ürünlerin büyük çoğunluğunu Avrupa, Güney Amerika, Afrika ve Ortadoğu başta olmak üzere çeşitli ülkelere ihraç ederken 10'dan fazla ülkede ise Pazar lideri durumuna geçti.

1533726185_Emrah_SAK (1)

YILDA 2.5 MİLYON TÜP SATACAK

EVAS Butik açılışı, İpragaz Ceosu ve SHV Energiy Ülke Yöneticisi Eyüp Aratay, EVAS genel müdürü Emrah Sak ve şirket yöneticilerinin hazır bulunduğu açılış töreninde konuşan Genel Müdür, Emrah Sak, tüp üretiminde dünya liderliğine yürüdüklerini ve gelecek için çok büyük atılımlar yaptıklarını söyledi.

KURDAKİ HAREKET İHRACATI ETKİLEMİYOR

Dövizdeki yükselmenin kendilerini etkilemediğine dikkat çeken Sak, 'Biz zaten ihracatımızı döviz üzerinden yapıyoruz. Erdemir'den satın aldığımız sacı yine dövizle alıyoruz. Dolayısıyla bütün girdilerimiz dövizle oluyor. Dolayısıyla TL ile alıp döviz ile satış yapmıyoruz. Bu yüzden ihracatımızı etkileyen bir durum yok' şeklinde konuştu.