Tamer Karadağlu, Seda Akgül, Berk Oktay ve Gamze Özçelik gibi isimlerinde aralarında bulunduğu toplam 28 kişinin sosyal medya hesabını çalan sosyal medya çetesi, yapılan başarılı operasyon ile yakalandı.

Ünlü isimlerin sosyal medya hesaplarına ve mail adreslerine; 'Mavi tık başvurunuz onaylandı' veya 'Hesabınızda şüpheli hareket gözlendi' diye mesajlar gönderen çete, ünlü isimlerin tuzağa düşmesini bekliyordu. Bunun çete tarafından gönderildiğini fark etmeyen, sosyal medya platformlarından geldiğini düşünen ünlü isimler linke tıkladığında hesap bilgileri çetenin eline geçiyordu.

Hesabı ele geçiren çete, hemen şifreyi değiştirerek, hesap sahibinin kendi hesabına girmesini engelliyordu.

Daha sonra sosyal medya hesabını didik didik inceleyen çete, ünlülerin sosyal medya üzerinden yaptığı yazışmaları, fotoğraf ve videoları kullanarak, hesabın sahibi olan ünlü isimlere şantaj yapıyordu.

Bin Türk Lirası ile Beş Bin Türk Lirası arasında para isteye çete üyeleri, parayı vermemesi halinde özel yazışmaları, fotoğraf ve videoları sosyal medyada paylaşacaklarını belirterek şantaj yapıyorduç

Hacker çetesinin 2'si hariç 29'unun sabıkasız ve 18-25 yaş grubundan olduğu belirlendi. Yaklaşık 4 aylık teknik takibin ardından İstanbul ve 8 ilde sabah erken saatlerde eşzamanlı baskınlar düzenlendi.