Hastanenin Açıklaması

Hastanenin açıklamasında oyuncunun İskemik serebrovasküler hastalık nedeni ile hastanede nöroloji kliniğinde tedavisinin devam ettiği söylendi. 3 Mart 2018 tarihinde solunum yetmezliği sebebi ile yoğun bakım servisine kaldırılmış. Takipte iken gelişen böbrek ve akciğer yetmezliği, hipotansiyon ve bunların sonucunda oluşan organ yetmezliği sebebi ile saat 23. 05' te kalbi durmuştur. Yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamamış ölüm saati 23. 45 olmuştur.

Ercan Yazgan Kimdir?

Tam adı ile Necip Ercan Yazgan, 1946 senesinin Nisan ayının 4' ünde dünyaya gelmiştir. Oyuncu Billur Yazgan ve Buket Dereoğlu 'nun babasıdır. TRT' de 1986- 1988 yılları arasında yayınlanan ve başrollerini Şevket Altuğ ile Perran Kutman' ın oynadığı Perihan Abla dizisinde Şoför İsmet karakteri ile tanındı. Kaygısızlar ve Bizimkiler dizilerindeki tiplemeleri ile başarılı bir oyunculuk sergiledi.

1989- 2002 yılları arasında kesintisiz 13 yıl yayınlanan ''Bizimkiler'' dizisinde Kapıcı Cafer tiplemesi ile uzun yıllar seyirci karşısında kaldı. Ünlü oyuncu birçok dizide ve birçok sinema projesinde yer aldı. Duruşma filmi ile 36. Antalya Film Şenliği' nde En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ödülünü almıştır. Son yıllarda Bana Masal Anlatma ve Kardelen adlı sinema filmlerinde oynamıştır. Aynı zamanda İffet, Hanımın Çiftliği, Adanalı, Talih Kuşu, Ahh İstanbul, Büyük Buluşma, Sırlar Dünyası ve Hayat Bilgisi dizilerinde oynamıştır.