Başaran Holding'e ait olan jet, Mina Başaran'ın bekarlığa veda partisi davetlilerini taşıyordu. 11 Mart günü yerel saatle 17.40'da düşen jetin enkazına gece geç saatlerde ulaşıldı. Hem cesetlerin hem de uçağın kara kutusunun bulunduğu çalışmalar sonunda ölenlerin kimlikleri de açığa çıktı.

TSK ve AFAD Devreye Girdi!

Yaşanan talihsiz kazanın ardından TSK ve AFAD devreye girerek bölgedeki çalışmalara destek vermek üzere harekete geçti. İstanbul'a gelmek için Birleşik Arap Emirlikleri'nden yola çıkan özel jet, İran'ın güneydoğusunda kalan Çaharmahal ve Bahtiyari eyaleti sınırları içinde yer alan Şehrikürd kentine bağlı Durk Enar köyü yakınlarında düştü.

28 yaşındaki Mina Başaran'ın davetlisi olarak uçakta yer alanlar arasında; Burcu Urfalı, Liana Hananel, Sinem Akay, Zeynep Coşkun, Ayşe And, Aslı İzmirli ve Jasmin Baruh'un yer aldığı öğrenildi. Yolcuların kazadan 1 gün önce sosyal medya üzerinden paylaştıkları mutlu fotoğraflar ise olayın acısının daha fazla hissedilmesine neden oldu.

Bekarlığa Veda Partisi Kötü Sonla Noktalandı!

Uzun birlikteliğini evlilikle noktalamak isteyen Mina Başaran, Nisan ayında yapılacak düğün töreni öncesinde arkadaşlarıyla beraber Dubai'de bekarlığa veda partisi düzenlemişti. Kara kutunun bulunmasının ardından yapılan ilk açıklamada, jet pilotunun havalandıktan kısa süre sonra kuleyle yeniden irtibata geçerek alçalma izni istediği belirtildi.

Teknik arıza nedeniyle alçalma talep ettiği düşünülen jetin bir kuş sürüsünün azizliğine uğradığı da düşünülüyor. Kara kutunun yasal işlemlerin tamamlanmasının ardından Türk yetkililerine teslim edilmesi bekleniyor. Jette hayatını kaybedenlerin cesetleri özel helikopterler eşliğinde dağdan indirildi. 11 kişinin cesedine ulaşılmış olması ve kazayla ilgili önemli detayların gün yüzüne çıkması için çalışmalar halen devam ediyor.

Ünlü İş adamının kızı ve arkadaşları düşen jette vefat etti! Görgü şahitlerinden alınan ilk bilgilere göre uçağın düşmesinin nedeni motorda çıkan yangın olabilir. Mina Başaran'a ek olarak Sinem Akay, Zeynep Coşkun ve Ayşe And'in de bu yaz sırayla evleneceği biliniyordu. Çok yakın olan arkadaşlar birbirlerinin bekarlığa veda partisine katılacaktı.