YÖK tarafından dün gece yapılan açıklama ile duyurulan bu değişiklik hem eğitimcileri hem ebeveynleri hem de üniversite adaylarını şoke etti.

Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın yani YKS'nin Türkçe ve Matematik testlerinden oluşacak ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi yani TYT'ye Fen ve Sosyal bilimler testleri de eklendi. Bu ekleme ile birlikte soru sayısı da 80'den 120'ye yükseldi. Aynı gün öğleden sonra gerçekleşecek ikinci oturum ise bir sonraki güne bırakıldı.

Yükseköğretim Kurulu yapılan müzakerelerin ve analizlerin bu değişikliği getirdiğini işaret ederken, 'yeni ölçme ve değerlendirme sistemine 'tedrici geçişi' de dikkate alarak öğrencilerimizin, ailelerinin ve kamuoyunun kaygılarını azaltıcı ve giderici yönde, TYT'de kısmi değişiklikler yapılmıştır" ifadelerine imza attı.

Okul Yönetimi ve İdaresinde Dijital Dönüşüm Okul Yönetimi ve İdaresinde Dijital Dönüşüm

Yükseköğretim Kurumları Sınavı yani YKS'nin ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi'nin 23 Haziran 2018 cumartesi günü sabahında gerçekleştirileceğini ilan eden YÖK; ikinci sınavın ise 24 Haziran 2018 Pazar günü sabah, Dil sınavı ise 24 Haziran 2018 Pazar günü öğleden sonra yapılacağını duyurdu.

TYT sınavında öğrencilerin temel yeterliliklerinin esas alındığı Türkçe temel yeterlilik testindeki 40 soruya ek olarak 20 Sosyal Bilimler (Coğrafya, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Felsefe, Tarih) sorusu, Temel Matematik testindeki 40 soruya ek olarak 20 Fen Bilimleri sorusu (Biyoloji, Fizik, Kimya) olmak üzere toplam 120 soru yer alacak.