Uzmanlar ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Mahmut Özer'in açıklamalarını işaret ederek, üniversite bu yı açık uçlu soru döneminin sona erdiğini hatırlatıyor.

Üniversite sınav ücretlerinin de kafaları karıştıran konulardan biri olduğunu belirten uzmanlar, bu konuda da yakın bir zamanda netlik yaşanacağını vurgularken, yaklaşık olarak 120 TL'den daha düşük bir ücretin söz konusu olacağını düşündüklerini dile getiriyor.

İki sınav ücretinin 100 ile 120 TL arasında olacağını, tek sınavın ise yaklaşık 50-60 TL arasında olmasının beklendiğini belirten uzmanlar, bu saatten sonra yani kılavuzla ilgili tüm detayların kararı açıklandıktan ve başvuru tarihleri ilan edildikten sonra sınav ile ilgili herhangi bir değişiklik olmayacağının da altını çiziyor.

Yüksek Öğretim kurulu'nun Ocak ayında kılavuzu onaylayacağını, Mart ayında da başvuruların yapılacağını kaydeden uzmanlar, engelli, sağlık sorunu ve özel durumu bulunan adaylara yönelik 14 ilde, 15 sınav merkezinde yürütülen sınav merkezi uygulamasını 2018 yılı itibariyle tüm illerde sunulmasının da planlandığı konusunda hem fikir.

Bu durumda bulunan adaylar için her türlü kablolu ve kablosuz iletişimi kesilmiş sınav merkezleri oluşturuyoruz. Engelli adaylara yönelik sınav merkezi uygulamalarımızı 2018'den itibaren yaygınlaştırmayı ve yıl sonu itibariyle de tüm yurtta sunmayı hedefliyoruz.

Böylelikle özel durumu bulunan adaylar, başka bir ildeki merkeze gitmek zorunda kalmadan, yaşadıkları illerde oluşturacağımız merkezler vasıtasıyla hizmetlerden kolaylıkla yararlanacaklar.