Banka kökenli olmayan yatırım kuruluşları arasında en fazla yatırımcıya sahip Gedik Yatırım, aşırı iyimser bir tahminle 2019 yılının ikinci yarısından itibaren bir ekonomik toparlanma yaşanabileceğini öngürdü

1547548800_gedik_bas__n_toplant__s___2

ÇOK ZOR GEÇECEK BİR YIL

Ekonomik krizin ciddi boyutlarda yaşandığı ülkemizin uzun vadede toparlanma eğiliminin yüksek olduğunun altını çizen Gedik Yatırım uzmanları Türkiye'nin yaz aylarından sonra ekonomik sıkıntılarını hafifleteceğini rakamlarla açıkladı.

1547548798_toplu_2

KÜRESEL PAZARLAR DENGE ARAYIŞINDA

Gedik Yatırım, Türkiye ve dünya piyasalarını mercek altına aldı. Türkiye 2019 ekonomi raporunu kamuoyuyla paylaşan Gedik Yatırım uzmanları küresel pazarlardaki ekonomik durumun yeni bir denge arayışında olduğunu kaydettiler. Raporda Türkiye'de 2019 yılı ilk yarısının zorlu geçeceği ancak ikinci yarıda toparlanmanın muhtemel olduğu belirtiliyor.

RAKAMLAR AŞIRI İYİMSER KARŞILANDI

Raporda ayrıca enflasyon değerlendirmesi kapsamında 2019 yılı sonunda yıllık ortalama enflasyonun yüzde 16.6 olarak gerçekleşeceği tahmini yapılıyor. Verilerde 174 milyar dolar olarak görünen dış borcun aslında 91 milyar dolar olduğu da vurgulanırken, 2019 yılında borç çevriminde sorun yaşanmayacağı öngörülüyor.

İŞSİZLİK ORANLARI KAFA KARIŞTIRDI

Yıl sonu döviz fiyatlarında ise Doların 5.93 tahmini yapılırken, Türkiye'nin 2020 senesinde ciddi bir büyüme kaydedeceğinin altı çizildi. İçinde bulunduğumuz yıl'da büyüme oranı 1.6 olarak değerlendirilirken işsizlik oranı ise yüzde 14'ler boyutunda olacağı da vurgulandı.

1_11

SOKAKDAKİ ENFLASYON DAHA FAZLA

Gedik Yatırım tarafından açıklanan İşsizlik rakamları ve enflasyon oranı'nı fazla gerçekçi bulmadıklarını ifade eden bazı basın mensupları sokakdaki enflasyon ve işsizlik oranının açıklanandan bir kaç misli fazlasıyla yaşandığına dikkat çekerek, Gedik Yatırım'ın 2019 Türkiye ekonomisi öngörü raporunu aşırı iyimser ve fazla gerçekçi bulmadıklarını ifade ettiler.