Çünkü aslında bir dizi ile böylesine gündeme gelen pestisit özellikle de kadınları yakından ilgilendiriyor.

Ufak Tefek Cinayetler dizisinde pestisitin nasıl geçtiğini paylaşmak istiyoruz. Ufak Tefek Cinayetler dizisinde Gökçe Bahadır'ın canlandırdığı Oya karakteri, Aslıhan Gürbüz'ün canlandırdığı Merve karakterine Pestisit adlı bir yaptı. Bu sahnenin ardından internette pestistin ne olduğu ile ilgili arama yapanların sayısı arttı.

Zararlı organizmaların önüne geçebilmek ve organizmaları kontrollü biçimde tutmak veya verecekleri zararı azaltmak amacıyla hazırlanan pestisit, tek maddeden veya farklı maddelerin karışımlarından oluşabiliyor.

Besin kaynaklarımıza zarar veren her türlü organizmanın önüne geçebilmek adına kullanıldığı için her ne kadar yararlı bir madde gibi görülse de aslında insanlar ve hayvanlar için potansiyel bir zehir.

Özellikle organik pamuk kullanılmadan üretilen kadın hijyen ürünlerinde bu riskin büyük ölçüde bulunduğunu kaydeden uzmanlar, kadınlar tarafından satın alınacak ped ve tamponların dikkatli seçilmesi gerektiğini vurguluyor.

Pamuk tarlalarının ilaçlanması pestisit riskini artırıyor. Kadınların cildine direk olarak değen pestisit onlara zarar verebiliyor. Bu yüzden organik pamuk kadınların, doğum kusurları, kısırlık ve pek çok ciddi hastalıklara yol açan pestisitten uzak kalmalarını sağlıyor. Organik pamuk sertifikası kadın hijyen ürünlerinde bu sebeple çok önemli.