Hızlı şehirleşme ve iş dünyasında her geçen gün artan stres, tüketicilerin beslenme alışkanlıklarında da etkisini gösteriyor. Kapıya servis ev yemeklerinin abonelik modeliyle sunan Meal Box tarafından yapılan yemek tütekimi araştırmasında her üç tüketiciden ikisinin (yüzde 68) en az bir öğünü dışarıda yediği ortaya çıktı.

BEYAZ YAKALILARDA MAĞDUR

Bilişim gıda reklamcılık gibi çeşitli sektörlerden yapılan ankete katılanların yarısı (yüzde 50,6) her gün yemek seçerken çok zorlandıklarını dile getiriyor. Buna karşın tüketicilerin yüzden 49'u ev yemeğiyle beslenmeyi tercih ediyor.

TÜKETİCİLER ET YEMEYİ SEVİYOR

Yakın zamana porsiyonlarını büyüten ve aylık menülerinde etli yemeklerin oranını arttıran şirketler tüketim araştırmasında da buna paralel bir beklentiye dikkat çekiyor. Ankete katılan kullanıcılar arasında etli yemek tercih edenler yüzde 60'ı ilk sırada geliyor.

FASULYE NOHUT'A RAĞBET AZ

Sebze yemeği sevenler,yüzde 29 ile ikinci olurken bakliyat ve salata tercih edenlerin oranı yüzde 12'de kalıyor. Yemek tercihleri değişse'de servis beklentileri neredeyse tüm kullanıcılar için aynı. Katılımcıların yüzde 96'sı yemeklerinin sıcak olarak kendilerine servis edilmesini istiyor.

HİJYENİN BEDELİ EN FAZLA 25 TL OLMALI

Yedikleri yemeğin ödenmesini yarı yarıya kredi kartıyla yapan katılımcıların nakit ve yemek kartı kullanımı ise yüzde 36'de eşitleniyor. Tüketicilerin yüzde 94'ü bir ögünlük yemek için 10-30 TL arası harcama yapıyor. Makul hijyenik şartlarda bir öğünlük yemeğin ücretinin 25 TL ve altı olması gerektiğini düşünenlerin oranı'da yüzde 93 olarak dikkat çekiyor.