Ücretsiz ssl sertifikası nasıl alınır?

Ücretsiz ssl sertifikası almak için internette hizmet sunan birçok firma bulunuyor. Ssl sertifikasını ücretsiz olarak sunan bu siteler aynı zamanda kurulum hakkında da detaylı bilgi veriyor. İlk adımda ücretsiz ssl sertifikası sunan web sitesine girmek ve almak istenilen domaini yazmak gerekiyor. Açılan yeni sayfada domain doğrulama menüsüne girilerek doğrulama butonuna tıklanıyor.

Dosyalar indirildikten sonra "SSL Sertifikasını İndir" butonuna tıklanarak işlem tamamlanıyor. Doğrulama yapılırken mail adresine gönderilen doğrulama kodunu ilgili alana girmek gerekiyor. Sertifikanın verildiğine dair görüntünün ortaya çıkması ve ssl klasörünün açılması ile kullanıcı ücretsiz ssl sertifikasına sahip oluyor.

SSL sertifikası ne işe yarar?

Bir web sitesinin ssl sertifikalı olması demek Google tarafından web sitesinin daha güvenilir görülmesi demektir. Ziyaretçiler bakımından web sitelerinin güvenilir olması son derece önemlidir. Ssl sertifikası ile ziyaretçi sayısı artacağından web sitesinin hedef müşteri kitlesini yakalaması çok daha kolay ve kısa sürede gerçekleşir.

Açılımı Secure Socket Layer olan ssl sertifikası, sunucu ile kullanıcı arasındaki iletişimi şifrelemeye yaradığından web sitesinin güvenilirliği için önemlidir. Https yani ssl sertifikalı bir web sitesine girerek alışveriş yapmak ve kart bilgilerini girmek, bir kullanıcı için güvenilir bir e-ticaret sitesinde alışveriş yapmak demektir.

Güvenli Soket Katmanı olarak ta bilinen ssl sertifikasına ücretsiz sahibi olmak ve web sitesinin Google üzerindeki olumlu etkisinden faydalanmak için ücretsiz ssl sertifikası sunan web sitelerini ziyaret etmek ve sistemin yönlendirdiği adımlarla ssl kurulumunu yapmak web sitesinin güvenli bir site olması için günümüzde oldukça fazla tercih edilmektedir.