Özellikle büyükşehirlerin en büyük sorunlarından birisi trafik sorunudur. Büyükşehirlerde trafik bazen durma noktasına gelir. Yıllardır herkesin dilinde şu söylem vardı: 'Trafik anca uçan araba ile çözülür'

Evet bu ütopik söylem artık gerçek oluyor diyebiliriz. Çünkü hem karada, hem de havada gidebilecek olan uçan arabalar bitme noktasına geldi diyebiliriz. Hatta yakın bir tarihte satışa sunulacak.

İki kişilik bir kabine sahip olan uçan araba, bir dakikadan kısa bir sürede açılabilen, katlanabilir kanatlarıyla ilk uçuşunu 2009 yılında gerçekleştirmişti.

Yakın bir tarihte satışa sunulmaya hazırlanan Transition, 3 kilometre yüksekliğe kadar çıkabiliyor.

Saatte 160 kilometre hıza ulaşabilen Transition, tek seferde 640 kilometre kadar yol alabiliyor.

Terrafugia, büyük bir şirketin yatırım yapması amacıyla, geçtiğimiz aylarda mühendis sayısını üç katına çıkararak çalışmaları hızlandırmıştı. Volvo'nun da sahibi olan Çinli otomotiv devi Geely tarafından tamamen satın alınan şirkete yapılan ödeme hakkında ise bilgi verilmedi.

Geely Genel Başkanı Li Shufu, 'Bu son derece heyecan verici bir sektör ve biz Terrafugia'nın bildiğimiz anlamdaki ulaşım alışkanlıklarını kökten değiştireceğine inanıyoruz' dedi.

Terrafugia'ya yaptıkları yatırımın ortak vizyonlarının bir yansıması olduğunu söyleyen Shufu, 'Terrafugia'yı, uluslararası operasyon ağımız ve yenilik konusundaki geçmişimizle tamamen destekleyerek, uçan arabalar üreteceğiz' dedi.