Başbakan Yardımcısı Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, 'Filistinlilerle dayanışma içerisinde olmak, şehitleri saygıyla anmak maksadıyla üç gün süreyle yas ilan edilmesine karar verilmiştir.' Açıklamasında bulundu.

FİLİSTİN İÇİN MİLLİ YAS

Bozdağ, Türkiye'nin Tel Aviv ve Washington büyükelçilerinin istişare amacıyla Ankara'ya çağrıldığını bildirdi. Bozdağ, Yarın TBMM'de Kudüs konusu hakkında özel gündemle bir oturum yapılacak.' açıklamasında bulundu.

KATLİAM ABD VE İSRAİL ORTAKLIĞI

Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında Çankaya Köşkü'nde yapılan Bakanlar Kurulu toplantısı sona erdi. Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası Hükümet Sözcüsü Bozdağ açıklama yaptı. Bugünkü katliam ABD ve İsrail'in ortak eseridir. Artık ABD'nin eline de Filistinlilerin kanı bulaşmıştır. 'diyen Bozdağ, 'ABD'ni adımını yok kabul ediyoruz.' Diye konuştu. Bozdağ, Bahçeli'nin af önerisiyle ilgili de 'Hükümetimizin gündeminde af söz konusu değildir' dedi.

KARA PAZARTESİ

Bozdağ, 'Bugün tarihe kanlı pazartesi olarak geçecektir. Müslümanlar ve İslam ülkeleri bakımından kara bir pazartesi olarak tarihe geçecektir.' diye konuştu.

KUDÜS, FİLİSTİN DEVLETİNİN İLELEBET BAŞKENTİ

Hükümet Sözcüsü Bozdağ, 'Kudüs'ün tarihi akdi ve manevi statüsü asla değişmeyecektir. Kudüs, kadimden beri olduğu gibi bundan sonra da bağımsız Filistin devletinin başkenti olmaya devam edecektir. Biz, Filistin davasının bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da yılmaz bir savunucusu olmaya devam edeceğiz' şeklinde konuştu.