Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Ankara, Bursa ve Balıkesir'in büyükşehir belediye başkanlarına istifalarını verme talebinin iletildiğini belirterek, ayrılmamaları halinde sonucun ağır olacağını vurguladı.

TERKEDİLMEYECEK KOLTUKLAR DEĞİL

"Eskişehir'i Kimseye Peşkeş Çektirmeyiz" "Eskişehir'i Kimseye Peşkeş Çektirmeyiz"

'Bu makamlara bağımsız adaylar olarak gelinmiyor, bir partinin gösterdiği adaylar olarak geliniyor. Bu görevleri aslan terk edilmeyecek koltuklar olarak göremeyiz' diyen Erdoğan, Polonya dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını şöyle cevapladı:

MELİH BEY'E İLETİLDİ

Belediyelerdeki değişim, Melih Gökçek'in durumu İstanbul'da Kadir Topbaş bey, Çevre ve Şehircilik Bakanımızın kendisiyle görüşmesine olumlu cevap verdi. İstifasını o şekilde yolladı.

ETMEZLERSE SONUÇLARI AĞIR OLUR

Üç başkana istifa uyarısı: Sonuçları ağır olur. Ardından Düzce'yle, genel başkan yardımcımız görüştü, o da istifasını verdi. Şu anda Balıkesir'e istifasını verme talebimiz iletildi. Hakeza Melih Bey'e kendisine bu durum iletildi. Bursa aynı şekilde.

KENDİLERİ ADIM ATMALI

Bu makamlara bağımsız adaylar olarak gelinmiyor, bir partinin gösterdiği adaylar olarak geliniyor, bu görevleri biz asla terk edilmeyecek ilanihaye kalınacak koltuklar olarak göremeyiz. Dolayısıyla böyle bir adımın atılması gerektiği zaman, arkadaşlarımızın, 'Ben, bu koltuğa davanın elemanıyım, benim yetkili kurullarım madem ki böyle bir kararı vermişler, ben de ilgili merciye istifamı veririm' demeleri lazım.

İSTİFA KOPMA DEĞİLDİR

İstifa, partiden ayrılma, kopma demek değildir. Parti istifasını veren arkadaşları çok daha farklı yerlerde değerlendirir. İl başkanları toplantısında da söyledi, 'Ben buraya geldim. Burada ilanihaye kalayım' olmaz.

Başkanlar istifa etmezse ben arkadaşlarımızın, öyle bir yola tevessül etmelerini düşünemem, düşünmek de istemem. Çünkü onun neticesi ağır olur.