Bir çok kişi tuvalete cep telefonu ile birlikte giriyor. Hatta tuvalette vakit geçirmek için oyun oynuyor, sosyal medya hesaplarında geziniyor. Tuvalette cep telefonu kullanmanın ne kadar kötü bir şey olduğunu öğrendiğinizde muhtemelen artık tuvalete cep telefonu ile girmek istemeyeceksiniz.

Uzmanlar, cep telefonları ile tuvalete girildiği zaman, cep telefonu aynı bir paratoner gibi tüm mikropları kendi üzerine çektiğini belirterek, tam bir mikrop yuvası haline döndüğünün altını çiziyor.

Bütün mikropları tıpkı bir paratoner gibi üzerine toplayan cep telefonuna dokunduğunuz zaman sağlığınız ciddi anlamda zarar görebiliyor. Uzmanlar, cep telefonu ile tuvalete girmenin son derece tehlikeli bir durum olduğunu belirterek, vatandaşları cep telefonu ile tuvalete girmemeleri konusunda uyarıyor.

Ayrıca yapılan araştırmalara göre tuvalette cep telefonu kullanan kişilerin, tuvalette daha uzun süre geçirdiği tespit edilmiş. Tuvalette uzun zaman geçirmek ise hemoroid yani basura sebep oluyor. Hem hijyen açısından hem de basura yakalanma riskinin artması açısından cep telefonu ile tuvalete girmenin zararlı olduğunun altını çizen uzmanlar, vatandaşlara cep telefonu ile tuvalete girmeyin uyarısında bulundu.

Ayrıca uzmanlar, cep telefonlarının sık sık dezenfekte edilmesi gerektiğini, aksi halde ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceğini altını çizerek, vatandaşlara uyarılarda bulundu.