Gazetecilere açıklama yapan ABD'nin Ankara Büyükelçisi John Bass, vize kriziyle ilgili konuştu. Bass,'Biz tutuklamayla ilgili delil görmek istiyoruz. Şu anda bizim misyonlarımızda saklanan birisi yok. Türk polisinden de yeni bir gözaltı için talep olmadı' dedi.

BÜYÜKELÇİ GİDERAYAK KONUŞTU

Görev süresi dolan AD'nin Ankara Büyükelçisi John Bass, Türkiye ile ABD arasında yaşanan vize kriziyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

İşte ABD Büyükelçisi Bass'ın açıklamaları:

Moskova Acı İçinde, Ölü Sayısı Artıyor Moskova Acı İçinde, Ölü Sayısı Artıyor

Haftasonu Ankara'dan ayrılıyorum. ABD ve Türkiye birlikte çalıştığı zaman daha güçlü oluyoruz. Tabi ki her zaman birlikte çalışacağız diye bir şey yok. Bu haftada benzer bir duru yaşadık. Türk hükümetinin aldığı karar sonrasında bir adım attık. Bu kararı kolay almadık. Büyük bir üzüntüyle aldık. Vize kararı ABD hükümeti tarafından alındı.

NEDEN TUTUKLANDIĞINI AÇIKLAMIYORLAR

Türkiye'den çalışanlarımızın neden tutuklandığına dair net bir cevap alamadık. Aynı şey Türk diplomatla olsa biz size söylerdik.

Diplomatik bir yaklaşımla karşılaşmadık. Ancak diyoloğu devam ettirmeye kararlıyız. Bu diyalog kamuoyu önünde olmayacak.

Şunu belirtmek isterim ki DEAŞ artık Türkiye'de eylem yapamıyor. Bu bizim Türk hükümetiyle yaptığımız işbirliği sayesinde olmuştur.

KÜRT DEVLETİNİ KESİNLİKLE DESTEKLEMİYORUZ

Şunu çok net olarak söyleyebilirim ki ABD bağımsız Kürt devletini desteklemiyor.

Bu karar Amerikan hükümeti tarafından alınmış bir karardır. Dışileri Bakanlığı sözcümüz de bu konuda net bir açıklama yaptı. Her hükümetin yabancı diplomatlarla nasıl ilişki kuracağını onlar belirler. Biz de bu ilişkiye saygı duyarız.

KİMSEYİ SAKLAMIYORUZ, AMA DELİL GÖRMEK İSTİYORUZ

Bütün çalışanlarımız buranın vatandaşı ve Türk yasalarına uymasını isteriz. Hiçbir çalışanımızı yargıdan kaçırmıyoruz. Biz tutuklamayla ilgili delil görmek istiyoruz Topuz'un görevini aşan bir eylemi varsa bunun delilini görmek isteriz.

Şu anda bizim misyonlarımızda saklanan birisi yok. Türk polisinden de yeni bir gözaltı için talep gelmedi.