Önceki gün bir helikopterimizin düşürülmesiyle son derece gergin saatler geçiren Türkiye, gece yarısına kadar ardı ardına gelen şehit ve yaralı haberleriyle yasa büründü.

MEHMETÇİK AFRİNDE İLERLİYOR

Afrinde yürütülen Zeytin Dalı Harekatının 22. Gününde Mehmetçiğin önemli ilerlemeler kaydettiği bildirildi.

TERÖRİSTLER AĞIR KAYIPLAR VERİYOR

Genel Kurmay Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada Afrin Operasyonunda dün 11 askerimizin şehit olduğu ve 11 askerimizin yaralandığı kaydedilirken, teröristlere ağır kayıplar verdirildiği YPG/PKK'lı 39 teröristin öldürüldüğü belirtildi.

ATAK HELİKOPTERİMİZ KIRIM'A UĞRADI

Harekatın sürdüğü Afrinde Raco ve Cinderes bölgelerinde yaşanan yoğun çatışmalar sürerken bölgeye takviye kuvvet olarak giden yerli savaş helikopterimiz ATAK'lardan biri, saat 13.00 civarında 'kırım sonucunda' düştüğü açıklandı. Helikopterdeki Pilot Kurmay Yüzbaşı Mehmet İlker Karaman (32) ile Kara Pilot Üsteğmen Erdem Mut (29) şehit oldu.

ÇATIŞMA BÖLGESİNDEN ACI HABERLER

TSK tarafından yapılan ikinci açıklamada Zeytin Dalı Harekatında 3 Mehmetçiğin daha şehit olduğu ve 5 Mehmetçiğin yaralandığı duyuruldu. Ayrıca çatışma bölgesinde 15 YPG/PKK teröristinin öldürüldüğü kaydedildi.

İlerleyen saatlerde 2 askerin daha şehit olduğu ve 4 askerin yaralandığı 11 teröristin ise öldürüldüğü bildirildi. Gece yapılan açıklamada ise 4 Mehmetçiğin şehit olduğu ve 2 askerimizin de yaralı olduğu açıklandı.

BÖLGE HIZLA TERÖRİSTLERDEN ARINDIRILIYOR

Afrine ilerleyen Askerimize karşı aylardan beri hazırlık yapan teröristlerden bölge hızla temizlenirken 1027 rakımlı tepede yoğun çatışmalar yaşanıyor.

Teröristlerin tanksavar, roketatar, havan ve ağır silahlarla saldırısı sonucunda 1027 rakımlı tepe olarak adlandırılan bölgede gün boyu devam eden çatışmalarda, Piyade Astsubay Üstçavuş Hasan Kuş, ile uzman çavuşlar Oğuzcan Ekiz, Enes Sarıaslan, Halis Koca, Burak Akalın, Hüseyin Şahin, Koray Karaca, Serdar Ege, ve uzman onbaşı Hamza Karacaoğlu şehit oldu.