Geçtiğimiz yılda Türkiye'deki çekirdek aile oranı yüzde 66,1'i olarak tespit edilirken, tek çekirdek aileden oluşan hane halkları oranının en yüksek olduğu il yüzde 72,8 ile Kayseri olduğu görüldü.

KALABALIK AİLELER

TÜİK verilerine göre tek çekirdek aileden oluşan hane halklarının oranı en yüksek olduğu il yüzde 72,8 ile Kayseri olarak belirlendi. Kayseri ilini yüzde 72,3 ile Osmaniye, yüzde 71,3 ile de Adıyaman takip etti.

Bunun yanı sıra tek kişilik hane halklarının oranı yüzde 15,4 olarak tespit edilirken, 2014 yılında bu oranın yüzde 13,8 olduğu tespit edildi.

18 YAŞ ÜSTÜ BİREYLER

Türkiye İstatistik Kurumu TÜİK verilerine göre geniş aile oranının giderek azaldığı gözlemlenirken, en az bir çekirdek aile ve diğer kişilerden oluşan aile olarak tanımlanan geniş aile oranının en yüksek olduğu ilin yüzde 28,9 ile Şırnak olduğu belirlendi. Şırnak'ı yüzde 26, 5 ile Hakkari, yüzde 25,3 ile de Batman izledi.

ESKİŞEHİRDE KALABALIK AİLE AZ

Buna karşı geniş aile oranının en düşük olduğu il yüzde 10 ile Eskişehir oldu. Yaşam memnuniyeti incelendiğinde ise, 18 yaş ve üzerindeki bireyler arasında kendilerini en fazla ailelerinin mutlu ettiği açıklanırken, bu oranın yüzde 70,6 olduğu tespit edildi. Böylelikle, erkekler yüzde 76,4'ü kendilerini en fazla ailelerinin mutlu ettiğini dile getirirken, kadınlar da bu oran yüzde 64, 9 olarak görüldü.