3

JÜRİ ÇOCUKLARDAN OLUŞUYOR

  1. kez düzenlenen Çocuk Filmleri Festivali'nin 'En iyi Filmini' bu yıl da her sene olduğu gibi festivalin Çocuk Jürisi seçecek. Jüri Üyesi Çocuklar, Sabah Gazetesi Yazarı Funda Karayel ve Tiyatro Oyuncusu Fulya Aksular yöneticiliğinde gerçekleşecek 'Nasıl bir Jüri Üyesi Olunur?' konulu atölye çalışmasına katıldıktan sonra, yarışmada yer alan 5 filmi seçecekler.

GRAND PERA'DA GERÇEKLEŞTİRİLECEK

Uluslararası ödül almış fim gösterimlerinin yanı sıra ünlü oyuncu ve yazarlar ile bir çok atölyenin de gerçekleşeceği festival 10 Ekim Salı günü Beyoğlu Grand Pera sahnesinde Oyuncu Ceren Benderlioğlu'nun sunumu ile açılacak.

ÇOCUKLAR 3 GÜNDE FİLME DOYACAK

3 Gün boyunca çocuklar, film seanslarında, filmlerin anlatımını 'Masalcı Abla' Fulya Aksular ve Sinem Yener Ekşioğlu7ndan dinlerken, Güner Koralı ve Rüzgar Koralı yöneticiliğinde, dünyanın ilk hareketli film oynatma tekniği olan 'Stop Motion Atölyesi'ne ve Posta Gazetesi yazarı Derya Özel'in yöneticiliğinde bir tutam teorik bilgi, bir tutam dil bilgisi ve bolca hayal gücüyle, çocuklara kendi dünyalarını kağıtlara aktarmanın kapısını aralayacak 'Yazarlık Atölyesi'ne katılacaklar.

Çocuk sinemayla tanışmasını sağlayarak sinema kültürü edinmelerinde ve erken yaşta sanatsal üretim denemelerinde yol gösterici bir rol oynayan 14. Çocuk Filmleri Festivali, Mayıs ve Haziran aylarında sırasıyla Elazığ, Bingöl ve Tunceli'de film gösterimleri ve etkinliklerle çocuklara inanılmaz bir deneyim yaşatırken, bu yıl Marmara'dan Doğu Anadolu'ya yüzlerce çocuğu sinema ile buluşturacak.