Türk Hava Kuvvetleri, bu projeyle yerli altyapıya da kavuşmuş olacak. TSK'nın Afrin harekatında görev yapan ve üstün bir başarı elde eden Hava Kuvvetleri, yerli altyapıyla gücüne güç katacak.

Yerel Yönetim Seçimleri Türkiye'yi Hareketlendiriyor Yerel Yönetim Seçimleri Türkiye'yi Hareketlendiriyor

Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde hayata geçirilecek olan 6 milyar dolarlık yatırımla ülkenin en büyük ikinci projesi olan Ankara Uzay ve Havacılık İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (HAB) projesinde süreç başladı. Cunmhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, HAB'ın kurulacağı bölgeyi denetlediği de öğrenildi.

Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk'ün 'hantal bürokrasiden' yakınarak, bürokrasinin ağır işlediğini, dev projede arzu edilen seviyede gelişme olmadığını belirterek, proje kapsamında 400 hektarlık sanayi alanı, 100 hektarlık Teknoloji Geliştirme Merkezi oluşturulacağını söyledi.

Alınan bilgiye göre, Kahramankazan'da, 730 hektarlık alanda kurulan Ankara Uzay ve Havacılık İhtisas Organize Sanayi Bölgesinde kurulacak teise, Ankara Sanayi Odası(ASO), Savunma Sanayii Müsteşarlığı ve Savunma ve Havacılık Sanayii İmalatçılar Derneği ile Ankara Valiliği destek veriyor. Tesisin amacı, yerli ve yabancı firmaları bir araya getirerek sinerji sağlamak, uzay ve havacılık alanlarında yerli sanayiyi desteklemek, yüksek katma değerli ürünler üretip ihracatı arttırmak.

Erdoğan Denetledi

Ankara'nın kuzey batısında şehir merkezine 35 kilometre mesafede bulunan, Ankara - İstanbul otoyolunun kenarında konumlanan bölgede 400 hektarı sanayi, 100 hektarı Ar-Ge Teknoloji Geliştirme Merkezi, 100 hektarı ise yeşil alan olarak planlanıyor. Alınan bilgiye göre altyapı projesi başladı. İnşaat çalışmaları da, 2018'in ikinci yarısına kadar başlayacak. Ön talepte bulunan yatırımcı firmalardan ön avansların alındığı da alınan bilgiler arasında. HAB'da yaklaşık olarak 15 bin kişinin istihdam edileceği de öğrenildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bölgeyi de denetleyerek, yetkililerden bilgi aldığı da öğrenildi.

Proje Daha Hızlanacak

Kahramankazan Belediye Başkanı Ertürk, projenin artık daha hızlı ilerleyeceğini, alınan rapor doğrultusunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a konuyla ilgili detaylı rapor verileceğini, havacılık ve savunma alanında yerli ve milli üretim yapmak isteyen KOBİ'lerin de bu projeyi beklediğini hatırlattı. Ertürk, yapılacak ihale sonrasında proje kapsamında yer alacak inşaatların ve yapılaşmanın başlamasını beklediklerini de sözlerine ekledi.