2018 Dünya Kupası gruplarında istediği sonucu elde edemeyen Türkiye A Milli Takımı, bugün 21:45'te Finlandiya ile oynayacakları maçı kaybederse, uluslar liginde küme düşebilir.

2018 Dünya Kupası gruplarında hüsrana uğrayan A Milli Futbol Takımımız, Rusya'da yapılacak finalleri televizyondan seyredecek…

Bu akşam oynanacak olan Finlandiya maçı, bizim için formalite maçı gibi görünse de aslında değil. Çünkü maçı kazanmamız ya da kaybetmemizin gruptan çıkmamıza bir etkisi olmayacak ama Uluslar Liginde küme düşüp düşmememize etkisi olacak.

Uluslar Liginde şuan Türkiye 24. Sırada yer alıyor. Romanya 26.057 puanla eleme maçlarını bitirdi. Türkiye elenirse 26.117 puana ulaşacak. Beraberlikte puanımız 26.537, kazanırsak 27.357 olacak. Bunlar 0-0 ve 1-0'a göre hesaplanan puanlar. Atılacak ve yenecek goller puanlarda küçük oynamalara yol açıyor.

Macaristan, Salı günü konuk edecekleri Faroe Adaları'nı yenerse, uluslar liginde 24. Sıraya yükselecek ve Türkiye'de 25. Sıraya gerileyecek.

Ama bugün Türkiye takımı Finlandiya karşısında beraberlik ya da galibiyet alırsa 24. Sırayı garantilemiş olacak. Yani Türkiye'nin her türlü beraberlik ve galibiyetinde, Macaristan kazansa bile Türkiye'nin gerisinde kalmış olacak.

Türkiye 24. Sırada kalırsa,uluslar ligin B kümesinde yerini alacak. Ama eğer ki Türkiye bugünkü maçı kaybeder ve Macaristan da yarın ki maçı kazanırsa Türkiye 25. Sıraya düşerek Uluslar liginde C kümesine düşmüş olacak.

Türkiye 24. Sırada tamamlayıp B kümesindeki yerini alırsa Euro-2020 elemelerinde 2. Torbada olacak. Ama eğer ki 25. Sırada tamamlayıp C kümesinde yerini alırsa Euro-2020 elemelerinde 3. Torbada olacak.