Türk-Amerikan ilişkilerinde en kritik viraj dönülürken, önceki gün Ankara'ya gelen ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'ın üst düzey temasları sürüyor. ABD'nin terör örgütü YPG/PKK'ya desteğini kesmesini isteyen Türkiye'nin yeni bir yol haritası önerdiği öğrenildi.

Reuters haber ajansının geçtiği habere göre üst düzey bir Türk yetkili, ABD'ye Menbiç'te YPG'yi desteklemekten vazgeçin, Türkiye ile çalışın önerisi sunulduğunu belirtti. Diplomatik kulisleri ısındıran öneri henüz resmi kaynaklar tarafından doğrulanmazken, Türkiye'nin Menbiç'teki terör örgütü YPG unsurlarının çekilmesi konusunda baskı yaptığı gelen bilgiler arasında.

Motorin Fiyatlarında Beklenen İndirim Motorin Fiyatlarında Beklenen İndirim

YPG FIRAT'IN DOĞUSUNA ÇEKİLSİN

Suriye'nin kuzeyinde Fırat'ın doğusu ve batısı olmak üzere ciddi bir alanı işgal eden YPG'nin bölgeyi terk etmesi gerektiğini savunan Türkiye'nin ABD yönetimine, "YPG, Fırat'ın doğusuna çekilsin. Menbiç'te bizimle görev yapın." şeklinde bir öneri sunduğu kaydedildi.

ABD, ÖNERİYİ DEĞERLENDİRİYOR

Türkiye'nin söz konusu öneriyi Ankara'da bulunan ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'a yaptığı ve Washington'un öneriyi değerlendirdiği ifade edildi.