Suriye rejimine bağlı milis grupların Afrine girme girişimleri başarısız oldu. Afrine doğru yol alan milislerden oluşan bir konvoy Türk topçusunun uyarı atışları üzerine büyük bir süratle geldikleri yöne kaçtılar.

UYARI ATIŞINDAN PANİKLE KAÇIŞTILAR

Anadolu Ajansının akşam saatlerinde geçtiği son dakika haberine göre Türk topçusunun Afrin'e doğru ilerleyen bir milis konvoyuna yaptığı uyarı atışları üzerine, kente 10 kilometre yaklaşan milisler çok büyük bir panikle geldikleri yöne doğru telaşla geri çekildi.

YANILTICI HABERLER ÇIKARIYORLAR

Bugün Suriye devlet televizyonu ve resmi haber ajanslarınında rejim yanlısı grupların Afrin'e girdiğine dair teyit edilmeyen haberler uluslararası kamuoyunun gündemine yerleşti. Ancak akşam saatlerine kadar herhangi bir askeri hareketliliğin yaşanmadığı Afrin'de, Türk istihbarat birimleri güneyden şehir merkezi yönünde ilerleyen milisleri taşıyan bir konvoyun yaklaştığı bilgisine ulaştı.

TÜRK TOPÇUSU ÖDLERİNİ KOPARDI

Türk topçusunun gelen milislere yaptığı uyarı atışları çok kısa bir süre içinde milis konvoyunda büyük bir paniğe yol açtı. Telaşta son sürat bölgeyi terk eden milis konvoyunun güney'e doğru hızla çekildiği tespit edildi.

GELDİKLERİ YÖNE DOĞRU KAÇTILAR

Öte yandan suriye televizyonunun geçtiği görüntülerin Afrin'de çekilmediğini dile getiren askeri kaynaklar, Afrine gireceği günler öncesinden duyurulan reijm yanlısı milislerin ancak akşam üstüne doğru bir konvoyla Afrin yakınlarına kadar geldiklerini ancak, Afrin çevresinde gözlem yapan Türk askeri unsurlarının topçu ateşine yakalandıklarını ve yapılan uyarı atışlarıyla büyük bir panik içinde kaçtıkları gözlendi. Sivil araçlar üzerinde ağır silahlar ve silahlı milislerin bulunduğu konvoy kısa bir süre içinde gözden kayboldu.

ERDOĞAN BİR KEZ DAHA UYARDI

Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Afrin konusunda Türkiye'nin kararlılığını bir kez daha vurgulayarak, Türk ordusunun önüne engel çıkarmaya çalışanların ağır bedel ödeyeceklerini ve pişman olacaklarını söyledi.

MEHMETÇİĞİ KİMSE DURDURAMAZ

Suriye rejim güçlerinin şehirde konuşlanmış olan PYD/PKK 'lı teröristlerle anlaştıkları ve şehire girdikleri konusundaki haberleri değerlendirerek, gelen çelişkili haber ve bilgilerin Mehmetçiğin planlarında en ufak bir değişlik yapmayacağını, Zeytin Dalı Harekatının planlandığı şekilde sonuna kadar devam edeceğini kaydetti.