20 yıl aradan sonrda AYSA Prodüksiyon tiyatrosu tarafından yeniden tiyatro sahnesine taşınan 'Sanat' oyunun prömiyeri önceki gece Torun Center'da yer alan, İstanbul'un yeni kültür sanat mekanı artısahne Mecidiyeköy'de gerçekleşti.

thumbnail_ATT00005

CİHAN ÜNAL,CAN GÜRZAP VE MUTLU GÜNEY

Gencay Gürün'ün ustalıklı rejisiyle, tiyatronun üç usta ismini, Cihan Ünal, Can Gürzap ve Mutlu Güney'i aynı sahnede buluşturan 'Sanat' oyunu; prömiyer gecesinde aralarında Aziz Torun, Zeynep Torun, Gencay Gürün, Irmak Ünal, Nevra Serezli, Bihter Dinçel, Salih Güney, Selçuk Borak, Umut Demirdelen gibi isimlerin de bulunduğu izleyicilerden büyük alkış aldı.

thumbnail_ATT00006

CÜNEYT TÜREL'İN HATIRASINA

Cüneyt Türel, Cihan Ünal ve Can Gürzap'ın 20 yıl önce birlikte rol aldıkları 'Sanat' oyunu, usta oyuncu Türel'in anısına yeniden sahnelenmeye başladı. Ünlü Fransız yazar Yasmina Reza'nın kaleme aldığı 'Sanat' oyununun prömiyeri, 18 Kasım 2017 Cumartesi akşamı Torun Center artı sahne Mecidiyeköy'de gerçekleşirken, mekan da perdelerini ilk kez 'sanat' oyunuyla açtı.

Yeni 'Sanat'ın kadrosunda Cihan Ünal ve Can gürzap'a bu defa Mutlu Güney eşlik ediyor. Türk tiyatrosunun değerli isimlerinden Gencay Gürün'ün dilimize çevirip yönettiği oyunun, yapımı Aysa Prodüksiyon Tiyatrosu'na sahne tasarımı ise Barış Dinçel'e ait.

ENTELLEKTÜEL BİR HESAPLAŞMA

thumbnail_ATT00008

'Sanat', satın alınan bir sanat eseriyle sorgulanan bir dostluk hikayesi, entelektüel tartışmaların satır arasına gizlenmiş bir hesaplaşma. 25 yıllık bir dostluğa 'nefret' karıştıran şeyin satın alınan beyaz, bembeyaz bir tablo olması ironik gelebilir.

Lakin Marc, Serge ve Yvan, çok pahalıya satın alınan bir sanat eserinin adeta enkazı altında kalacaktır.

DOSTLUKLAR VE ZITLAŞMALAR

thumbnail_ATT00014

Sanatsal eleştirilerle başlayan zıtlaşmalar, gitgide onları da ele geçirip kendilerini, hayatlarını ve dostluklarını adeta bir uçuruma doğru sürükler.

Survivor Yunus Emre'nin Acı Dolu Hikayesi Survivor Yunus Emre'nin Acı Dolu Hikayesi

İç hesaplaşmalar, sert yüzleşmeler nihayetinde bitme noktasına gelen bir dostluğa uzanır. Fransız roman, senaryo ve oyun yazarı Yasmin Reza'nın yaşadığı bir olaydan yola çıkarak kaleme aldığı 'Sanat' sahnelendiği tüm zamanlarda ve ülkelerde büyük beğeni topladı.