Miami merkezli ünlü gemi şirketi Royal Caribbean international, siyasi belirsizliği gerekçe göstererek gelecek yıl ki Kuşadası Limanı ve tüm Türkiye seferlerini iptal ettiklerini açıkladı.

MİLYARDERLERİ GETİRİYORDU

Dünyanın en büük kruvaziyer devletlerinden Roya Caribean international, Türkiye'yi ülkelerdeki siyasi belirsizlik sebebiyle rotasından çıkardığını duyurdu. Royal Caribbean, Azamara Club Cruises ve Celebrity Cruises markalarına sahip Royal Caribbean international'dan yapılan açıklamada gelecek yıl takvimde bulunan Kuşadası yerine Yunanistan'ın Rodas ve Mikonos adalarının eklendiğini duyurdu.

SİYASİ BELİRSİZLİĞİ BAHANE ETTİLER

Şirketin sözcüsü uluslararası ajanslara yaptığı açıklamada, 'Aldığımız kararlar her zaman yolcularımızın ve mürettabatın güvenliği dikkate alınarak veriliyor. Türkiye'deki değişen durumu yakından takip etmeye devam ederek bu popüler limana geri dönmeyi umut ediyoruz' ifadelerine yer verildi.

DEV GEMİLERİN ROTASI YUNAN ADALARI

Royal Caribbean'ın gemisi 'jevwel of the Seas', önümüzdeki yıl haziran-ekim arasında Kuşadası'na yapacağı 8 seferi Yunanistan'ın Rodos adasına yapacak. Mayıs'tan Ekim'e kadar Kuşadası'na 7 defa gelmesi beklenen 'Vision of the Seas' ise rotasını Rodos'a veya Mykonos'a yönlendirecek. Royal Caribbean international markalarından biri olan Azamara Club Cruises, 2018 yılında Kuşadası'nda olan tüm seferleri durdurmuş oldu.

UMUTLAR SUYA DÜŞTÜ

Ekonomi Dünyasında Haftalık Değerlendirme ve Beklentiler Ekonomi Dünyasında Haftalık Değerlendirme ve Beklentiler

Royal Caribbean international'ın bünyesindeki dev kruvaziyerler 2015 yılında 80'i Kuşadası'na olmak üzere Türkiye'ye 135 sefer yapmıştı. Yaşanan sıkıntılardan sonra, kötü bir sezon olarak adlandırılan 2016 yılında ise 72'si Kuşadası'na toplam 85 sefer yapmıştı.

ÇARŞI ESNAFINA BÜYÜK BİR DARBE OLUR

Şirket sözcüsünün açıklamasına karşı, Türkiye'deki partnerlerine henüz bu kararlarının yazılı olarak iletilmediği öğrenildi.

Dev kurvaziyerlere hizmet veren Türk acentalarının yetkilileri iptallerin henüz resmi olarak bildirilmediğini öğrendiklerini söyleyin Kuşadası Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan, 'İki yıldır Kuşadası esnafı sıkıntı yaşıyordu. Bu en büyük darbe olur. Önümüzdeki yıl turizmde iyileşme olur, her şey düzelir diye umutla beklerken, bu haber hiç iyi olmadı. Kuşadası çarşılarında bir kriz vardı, bu krizi daha da arttırır' dedi.