Türk kahvesi, karton bardak, kağıt bardak ve fotokopi kağıdının tüm mesleklerde en çok kullanılan ürünler arasında olduğunu belirten uzmanlar, hangi meslek gruplarının daha çok hangi ürünlerle işli dışlı olduğunu saptamak üzere önemli bir araştırma gerçekleştirdi.

5 bin 500'den fazla ürünü değerlendiren uzmanlar, ofis kırtasiye malzemeleri, kağıt ürünleri, temizlik, teknoloji, gıda gibi kategorilerde yaptığı Pazar araştırmalarıyla beklide en çok merak edilen soruya yanıt buldu.

Belirli meslek gruplarının diğer meslek gruplarına göre bazı ürünleri daha fazla kullandığını kaydeden uzmanlar, özellikle muhasebecilerin en çok kullandığı ürünler arasında fotokopi kağıdı, plastik klasör ve Türk kahvesi yer aldığını belirledi. Diğer meslek gruplarından farklı olarak muhasebecilerin yoğun bir şekilde maden suyu tükettikleri de ortaya çıkıyor.

Reklamcıların en çok satın aldıkları ürünler arasında diyet ürünleri, kahve kreması, dökme çay, kalem, ıslak havlu gibi ürünlerin yer aldığını da belirleyen uzmanlar, eğitimcilerin en çok hangi ürünleri kullandıklarına bakıldığında, ilk sırada tahta kalemi yer aldığını saptadı. Eğitimciler tahta kaleminden sonra, kağıt havlu, dökme çay ve karton bardak tüketiminde rakiplerine fark atacak kadar iddialı.

Mimarların en çok kullandıkları ürünler arasında karton klasör, arşivleme kutusu ve ıslak havlu göze çarpıyor. Avukatlar dava dosyasının yanı sıra plastik klasörü çok kullanırken; restoran ve kafe işletmecileri latex eldiven, bulaşık süngeri, termal rulo gibi ürünleri kullanıyor.