Zeytin Dalı Harekatı'nda Afrin kent merkezi TSK ve ÖSO güçleri tarafından ele geçirildi. Afrin kuşatmasının ardından kent merkezi de bu sabah saatlerinde ele geçirildi. Kente 2 km kadar giren TSK ve ÖSO güçlerinin ilerletişi sürerken bazı sokaklardan silah ve patlama sesi geliyor.

Sabah saatlerinde Afrin'in güneydoğusundan kente giren ÖSO güçleri, kent merkezinde kontrolü sağlarken Türk savaş uçakları Afrin semalarında güvenlik uçuşu gerçekleştiriyor.

9 mahalleden oluşan Afrin'in merkezinde kısa sürede kontrol sağlandı. Kent merkezinde ele geçirilen teröristler tesli olurken, YPG/PKK paçavraları kentin duvarlarından indiriliyor.

ÖSO AFRİN MERKEZİNDE KONTROLÜ SAĞLADI

Yerel Yönetim Seçimleri Türkiye'yi Hareketlendiriyor Yerel Yönetim Seçimleri Türkiye'yi Hareketlendiriyor

Sınırın Suriye tarafında görev yapan Star Haber'den Murat Uslu, NTV canlı yayınında Ahmed Arpat'a Afrin'deki son durumu aktardı:

"Afrin ilçe merkezindeki ilk mahalleye ÖSO birlikleri sabah giriş yaptı. Bir çatışma yaşanmadığı bilgisini aldık. Birazdan biz de bölgede olacağız. Elimize ulaşan görüntüler, ÖSO'nun bir mahalleyi kontrol aldığı yönünde. Operasyonun başlamasının an meselesi olduğu bilgisi gelmişti ve dedikleri gibi oldu. Sabah 5 sularında ÖSO Afrin'e girdi. Elimize ulaşan görüntülerde, ÖSO birliklerinin üzerinde doçka olan pikaplar ile ilçe merkezine giriş yaptığı görülüyor."