Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump'ın Türkiye'yi hedef alan twitleri devam ediyor. Rahip Andrew Brunson'ın ev hapsine yapılan itirazın mahkeme tarafından reddinin ardından yine twitter üzerinden mesajlarını paylaşan Trump, "Bizim insanımızı bizden alamazsınız, ne olacağını göreceksiniz" ifadelerini kullandı.

Trump'ın Türkiye'ye yönelik tehditleri politik nezaket dışı olarak tepki görürken, ABD çevreleri Başkan Trump'ın Türkiye'ye oldukça 'kızgın' olduğu şeklinde mesajlar veriyor. ABD basınında yer alan haberlere göre Andrew Brunson'ın serbest bırakılmamasına kızan Trump, Türkiye'nin bu tutumundan 'sıkıldı.'

Önceki gece yine Twitter'dan mesajlarını paylaşan Trump'ın açıklamalarının hemen ardından dolar yeni güne TL karşısında yükselerek başladı. Önceki gün 5.80 TL seviyelerine inen dolar, Trump'ın açıklamalarının ardından bir kez daha 6 TL seviyesinin üzerine çıktı.

"TÜRKİYE İLE İLİŞKİLERİ AZALTACAĞIZ"

Trump dün de Türkiye'yi Twitter üzerinden, " ABD Başkanı Donald Trump, Türkiye saatiyle gece 2:30'da ABD saatiyle saat 20:30'da yine Twitter üzerinde Türkiye'ye mesajlar yolladı. Trump mesajında yine Rahip Andrew Brunson'ın tutuklu kalmasını eleştirirken bu kez Türkiye ile ilişkilerin azaltılacağını söyledi.

ABD Başkanı Trump şu tweet'i attı: 'Türkiye uzun yıllar ABD'den yararlandı. Şimdi, ülkemizi büyük bir vatansever olarak temsil eden ve muhteşem biri olan rahipi tutuklu tutuyorlar. Masum bir adamın serbest bırakılması için hiçbir şey ödemeyeceğiz, Türkiye ile ilişkilerimizi azaltıyoruz.' ifadeleriyle tehdit etmişti.