Maça Burak Yılmaz ve Hugo Rodellega gibi as oyuncularından yoksun çıkan Trabzonspor, maça hızlı başlayan taraf oldu. Maçın ilk yarısında birçok gol pozisyonu yakalayan bordo mavili ekip girdiği pozisyonlarda kalelerini havalandırmayı başaramadı.

İkinci yarıya etkili başlayan Trabzonspor aradığı golü kazandığı bir serbest vuruş sonrası direkten dönen topu tamamlayan Dame N'Doye ile buldu.

Etkili oyununu ilerleyen dakikalarda da sürdüren Tranzonspor dakikalar 69'u gösterdiğinde Yusuf Yazıcı'nın defansa da çarpan şutuyla rakip fileleri ikinci kere havalandı. Farkı kapatmaya çalışan Galatasaray 87. dakikada Gary Rodrigues'in sert şutu ile farkı 1'e indirse de sahadan 2-1 skorla ayrılan Trabzonspor oldu.

Maça Kırmızı Kartlar Damgasını Vurdu

Gergin bir atmosferde oynanan maçın ilk yarısının son anlarında Trabzonspor'dan Olcay Şahan ve Galatasaray'dan Sofiane Fegholi kırmızı kart gördü. İkili arasında yaşanan arbede sonucu Trabzonspor Galatasaray hakemi Halis Özkahya iki oyuncuya da kırmızı kart gösterdi.

Maçın 87. dakikasında sarı kartı bulunan Badou Ndiaye rakibine arkadan yaptığı faul sonrası ikinci sarıdan kırmızı kart ile oyun dışı kaldı. Maç sın sonunda başta Garry Rodrigues olmak üzere Galatasaray oyuncularından maçın hakemine tepkiler vardı.

Sarı kırmızılı ekibin teknik direktörü Igor Tudor maç sonu yaptığı açıklamalarda hem Trabzonspor'un oynadığı futbolu hem de maçın hakemi Halis Özkahya'yı eleştirdi.

Maçın sonunda Galatasaray ilk mağlubiyetini alarak 23 puanda kalarak liderliğini sürdürürken Trabzonspor kendi sahasında aldığı üç puan ile birlikte puanını 12'ye çıkararak puan tablosunda 11. sıraya yükseldi.