Spor Toto Süper Lig'de haftanın son maçında Teleset Mobilya Akhisarspor ile Trabzonspor karşı karşıya geldi. Geçtiğimiz hafta Kadıköy'de Fenerbahçe'yi yenerek moral bulan Akhisarspor'un şansı bu kez Trabzonspor'a karşı tutmadı. İlk yarısı 1-0 konuk ekip üstünlüğüyle sona eren mücadelenin ikinci yarısı nefes kesti. Maçın son bölümlerine kadar Trabzonspor farkı arttırmak,
Akhisarspor ise beraberliği yakalamak için yoğun çaba harcadı.
Maçın son bölümlerine girilirken tecrübeli golcü Burak Yılmaz 1 gol ve 1 asistle yine takımını sırtlayan isim olurken, eski Trabzonsporlu Soner Aydoğdu, kaleci Onur'un büyük hatasını iyi değerlendirdi ve takımı adına gecenin tek golünü atan isim oldu. Trabzonspor, bu hafta aldığı kritik galibiyetle puanını 39'a yükseltirken, Akhisarspor 33 puanla 10'uncu sırada yer aldı.
BURAK'IN PENALTI İTİRAZLARI SONUÇ VERMEDİ
Maçın ikinci yarısı oynanırken, Trabzonspor'un golcüsü Burak Yılmaz, Akhisarspor ceza alanında yerde kaldı. Penaltı itirazlarında bulunan yıldız oyuncu hakemin devam kararının ardından itirazlarını sürdürünce sarı kartla cezalandırıldı.
85'inci dakikada sağ taraftan topu taşıyan Burak Yılmaz, rakibinden sıyrıldı ve ceza alanı içinde müsait pozisyondaki Dame N'doyu'u gördü. Rahat pozisyonda düzgün bir vuruş yapan N'doye skoru 3-0'a getirdi ve galibiyeti garantiledi.