İstanbul eski Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun grup toplantısındaki sözlerine cevap verdi.

SÖZÜMÜ YANLIŞ YERE ÇEKİYORLAR

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Çanakkale Zaferi'ne Övgü Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Çanakkale Zaferi'ne Övgü

Twitter hesabından açıklamalarda bulunan Topbaş, 'Sn. Kılıçdaroğlu, CHP Grup Toplantısı'nda hakkımda konuşmuş. Kendisi ile en son 2009 Yerel Seçimleri'nde muhatap olmuştuk. Veda toplantısında, 'İnsan her şeyi affeder ama adam yerine konmamayı affetmez' demiştim. Bu söz bir alıntı değiltir, şahsıma aittir. Yaptığım her konuşmada dile getirdiğim bir ifadedir. Görüyorum ki; Bu sözü, bir yerlere çekmeye çalışanlar var. Bir yere çekmeye gerek yok' dedi.

ONURUMUZLA GELDİK VE AYRILDIK

'Konu basit. İnsana saygının öneminden söz ediyorum' diyen Topbaş,' Bu sözü, başkalarının bana karşı tavırları için değil, benim insanlara hangi duygu ile yaklaştığımı ifade etmek için dile getiriyorum. 'Adam yerine konmamak' ifadesini, cinsiyetçi bir anlam taşıdığı gerekçesiyle ile eleştirenler de var.

ADAMLIĞIN CİNSİYETİ YOKTUR

Bu eleştiriyi ise, ''Adam olmayı' bir cinsiyet meselesi olarak değil, şahsiyet meselesi olarak gördüğümü belirterek cevaplamak isterim. Zaten, İstanbullular bizi, biz İstanbullular'ı biliriz. Bize atılan hiçbir çamur üzerimize yapışmaz. Onurumuzla geldik, onurumuzla ayrıldık. Muhalefete tavsiyem; Beni karalamak yerine, kendinizi insanlara sevdirmeye çalışınız' ifadelerini kullandı.