Mutluluğun Kaynağı, Herkes İçin Farklı Bir Yolculuk Mutluluğun Kaynağı, Herkes İçin Farklı Bir Yolculuk

Tiyatro Sanatı

Trajedi oyunlarında ana kahramanlar soylular ve saraylılar iken; komedi türünde ise söz konusu oyunlar konularını halk ve avam kitlelerden almaktadır. Tiyatro oyunun oynamanın kültürel ve sanatsal açıdan birçok faydası bulunmaktadır. Tarihte birçok ülkeden birçok ünlü tiyatro yazarı tiyatroya yön vermiş birçok oyun ile birlikte adlarını sanat tarihine silinmemek üzere yazdırmıştır.

Tiyatroya Yön Vermiş 5 Temel Oyun

Tiyatroya yön vermiş oyunlar ile birlikte ilk anılan isim hiç kuşku yok ki William Shakespeare adlı İngiliz oyun yazarıdır. Bugün birçok ülkede oyunları farklı dillere çevrilerek ve güncelliğini koruyarak oynanmaya devam etmektedir. William Shakespeare'in iki oyunu tiyatroya yön vermiş 5 oyun arasında gösterilmektedir.

Bunların ilki Hamlet oyunudur. ''Olmak ya da olmamak işte bütün mesele bu'' tiradı ile birlikte hafızalara kazanan bu oyun trajedi türündeki en önemli eserler arasında gösterilmektedir. Bununla birlikte Kral Lear oyunu da hem tarihi hem de trajedi unsurlarıyla temel eserler arasında gösterilmektedir. Dario Fo adlı İtalyan oyun yazarının ''Bir anarşistin kaza sonucu ölümü'' adlı oyunu da ilk 5 listesinde yer almaktadır. İlk defa İtalyan Halk Tiyatrosunda 1970 yılında sergilenmiştir.

Bertolt Brecht adlı oyun yazarının Üç Kuruşluk Opera adlı müzikal tiyatro oyunu da günümüzde Ferhan Şensoy tarafından oynanmış ve büyük ilgiyle karşılanmıştır. Tiyatroya yön vermiş 5 oyun listesinde yer alan bir diğer oyunun adı ise Moliere adlı yazarın ''Cimri'' adlı komedi eseridir.