Kazada 11 yolcu hayatına kaybederken, 21 yolcu da yararlandı.

Kaza, Osmancık İlçesi Kumbel köyü Ardıç bölgesinde sabah saat 6.00'da meydana geldi. Gürcistan plakalı tırın şoförü; 'doğalgaz borusu yüklü aracımla Samsun istikametine doğru yol alıyordum. Araç arıza yapınca yolun sağına çekip derhal trafik ekiplerine bilgi verdim. Bölgeye gelen ekipler park halindeki aracımın arkasına dubalar koydu. Çift şeritli olan yolun bir şeridi güvenlik amaçlı kapatıldı. Bir süre sonra Tekirdağ'dan Tokat' a gitmekte olan yolcu otobüsü önce dubaları sürükledi sonrada tıra arkadan hızla çarptı.' ifadelerini kullandı.

Çok Sayıca Ambulans Sevk Edildi

Kaza sonrasında görgü tanıklarının haber vermesi üzerine olay yerine çok sayıda ambulans ve itfaiye aracı sevk edildi. Otobüsün alev alması yaralıların dışarı çıkarılmasını zorlaştırdı. İtfaiye ekipleri bir yandan yangını söndürürken diğer yandan yaralıları araçtan çıkarmak için büyük çaba sarf etti.

Her Yer Duman Kaplıydı

Kazadan yaralı olarak kurtulan Mehmet Şerif KALKAN, ' kaza esnasında uyuyordum. Çarpma ile oluşan şiddetli bir sesle uyandım. Etrafım duman ve alevler içindeydi. Bütün yolcular panik içinde bağrışıyordu. Camları kırarak kendimizi dışarı attık. Kaza yerine gelen ambulanslarda hastanelere kaldırıldık' dedi.

Alevler Söndürülünce Kahreden Manzara Ortaya Çıktı!

Kazanın ilk anlarında hayatını kaybedenlerin sayısı 6 olarak ifade edildi. İtfaiye ekiplerince yangın söndürülünce, otobüste yapılan inceleme sonucunda 5 kişinin daha cesedine ulaşıldı. Olay yerine gelen Çorum Cumhuriyet Başsavcısı 11 kişinin hayatını kaybettiğini ifade etti. Yanarak hayatlarını kaybedenler kimlik tespiti için adli tıp kurumuna sevk edildi.