Dünyanın önde gelen haber dergilerinden TİME, 14 Mayıs'ta raflara çıkacak sayısının kapağını kamuoyuyla paylaştı. 'Güçlü adamın yükselişi' başlıklı kapakta Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Filipinler Devlet Başkanı Duterte ile birlikte Macaristan Başbakanı Viktor Orban ile yer alıyor.

14 MAYIS SAYISINDA YAYINLANACAK

Basın tarihinin en ikonik kapaklarına imza atan Time dergisi 14 Mayıs'da piyasaya çıkacak yayın kapağını paylaştı. Geçmişte Mustafa Kemal Atatürk ve Naim Süleymanoğlu gibi isimleri kapağına taşıyan Time bu sefer, 'Güçlü adamlar' olarak tanımladığı isimleri kullandı.

GÜÇLÜ ADAMLAR ÇAĞI

Ünlü gazeteci ian Bremmer'ın yazdığı, 'Güçlü adamlar çağı' konulu makaleyi kapağına taşıyan Time editörleri, kapakta Rusya devlet Başkanı Vladimir Putin, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte ve Macaristan Başbakanı Viktor Orban yer alıyor.

YOZLAŞMIŞ YASALARA SAVAŞ AÇTILAR

Makalede, 'Hollywood 1970''lede 'öfkeli adamların' olduğu filmler yapmaya başladı. Bu hikayelerde asi polisler ve kural tanımayan sert adamlar anlatılırdı ve genelde bu isimler Clint Eastwood ve Charles Bronson gibi isimler tarafından canlandırılırdı.

Bu isimler zayıf bürokrasiye ve yozlaşmış yasalara savaş açardı. Bu adamlar yasaların, düzenin altını oymasına izin vermezlerdi' ifadesi kullanıldı.

MAKALEYİ BREMMER KALEME ALDI

Bremmer imzalı makalede, bu liderlerin seçim dönemlerin hep bir hedefleri olduğunu ifade ederken, '2oo3'te laiklerin etkisine meydan okuyarak seçimleri kazandı ve şimdi siyasi sistemi kontrol ediyor' yorumu yapılırken Duterte hakkında ise, 'Bir devlet başkanından ziyade bir mafya babası gibi konuşan eski bir belediye başkanı' yorumu yapıldı.

Ukrayna'daki F-16'lar Meşru Hedef Olacak Ukrayna'daki F-16'lar Meşru Hedef Olacak

OYLARINI ARTTIRMA ENDİŞELERİ YOK

Makalede Merkel, Macron, Theresa May ve Shinzo Abe gibi isimlerin mevcut yasalar yüzünden zor durumda kaldığına dikkat çekilirken, 'Bu isimler oylarını arttırmak ya da popülist baskıya cevap vermek için karar vermek zorundalar.

Güçlü adamların ise böyle bir sorunu yok. Onlar genelde baskıyı yapanlar ve sistem onların kendilerini korumalarını sağlayacak değişikliklerin yapılmasına imkan tanıyor' deniliyor.