Benzinli ve dizel araçların çevreye ve doğaya verdiği zarardan dolayı bir çok ülke Benzinli ve dizel otomobillerin kullanılmasını yasaklamaya hazırlanıyor. Bir çok ülke yaptığı açıklamalar ile benzinli ve dizel otomobillerin yasaklanacağı tarihi duyurdu.

Otomobil üreticileri de bu yasakları da göz önünde bulundurarak çevreye ve doğaya zarar vermeyen elektrikli otomobiller üretmek için düğmeye bastı. Elektrikli otomobil üreticilerinin başında ise Tesla firması geliyor.

Tesla firması dünyanın en büyük elektrikli otomobil üreticilerinden biri. Tesla firmasının Hızlı Şarj İstasyonlarını ise bir Türk Şirket yapacak.

Elon Musk'ın kurucu ortağı ve CEO'su olduğu elektrikli araç üreticisi Tesla Motors ile geçtiğimiz günlerde masaya oturan Gersan Elektrik, DC elektrikli araç şarj istasyonları üretimi ve montajı ile ilgili olası bir ticari ilişkiyi değerlendirmek için sözleşme imzalandığını duyurdu.

Tesla araçlarını şarj etmek için kullanılan süperşarj istasyonlarını üretmeye hazırlanan Gersan Elektrik'in Satış ve Pazarlama Direktörü Mustafa Serdar Şalcı, İHA muhabirine açıklamalarda bulunarak üretecekleri hızlı şarj istasyonlarının özellikleri ile sürecin bundan sonra nasıl işleyeceğine dair bilgiler verdi.

Şalcı, Tesla ile görüşme hikayesinin elektrikli otomobil kullanıcıları aracılığıyla başladığını ifade ederek, "Otomobil firmalarıyla sürekli temas halindeydik. Bunlardan bir tanesi de Tesla kullanıcılarıydı. Aynı şekilde Tesla'yla da teknolojik olarak takibat başlattık. Bu bizim dışarıdan kendi ürünlerimizle alakalı bir süreçti. Sonrasında Tesla kullanıcıları Türkiye'de çoğalmaya başladı. Biz de bu kullanıcılara standart ürünlerimizi tedarik etmeye başladık. Bu ürünleri tedarik ettikten sonra kullanıcılar bu araçların ne kadar çevreci ve kullanımının avantajlı olduğunu gördükçe bu araçları daha fazla kullanma yoluna gittiler. Tabi o zamanda daha hızlı şarjlara ihtiyaç duyuldu. Biz de bu şarj istasyonlarını zaten mevcut teknolojimizle geliştirmiş olduğumuz için bununla ilgili taleplerin bize geldiğini gördük. Firma olarak zaten bu istasyonları diğer araç yapılarına uygun olarak üretmekteydik. Ancak Tesla'nın kendine özgü bir yapısı olmasından dolayı bunu kendi başımıza yapmamız mümkün değildi. Bundan dolayı da gerek müşterilerimizin gerekse bizim temaslarımız Tesla ile bu şekilde başlamış oldu" diye konuştu.