İstanbulkart Kullanıcılarına Müjde İstanbulkart Kullanıcılarına Müjde

Tesla 4 gün boyunca üretimi durdurduğunu açıkladı. Ekonomi sınıfında yer alan Model 3 isimli elektrikli arabanın üretimine devam ediliyor. Modelin piyasaya tanıtıldığı günün ardından sipariş rakamı 400 bini geçen Model 3, Ford ve GM gibi sektörün devlerini de geride bırakmayı başarmıştı.

Üretim Hızı Beklenen Seviyeye Gelemiyor!

2017 yılının son 3 ayında sadece 1550 aracı teslim edebilen Tesla, 2018'in ilk yarısındaki haftalık 2.500 ve ikinci yarısındaki 5.000 adetlik hedefini gerçekleştirmekte zorlanıyor. Teksas'ta katıldığı bir etkinlikte yaptığı açıklamalarla yine dikkatleri çekmeyi başaran Elon Musk, üretim sorunlarının gerçeği yansıttığını doğruladı.

Üretimde yaşanan dar boğazın yerini verimliliğe bırakması için 4 günlük molanın faydalı olacağını savunan Musk, ekipman yenilemeleri için verilecek molaların yıl içinde belli periyotlarda yaşanacağının da altını çizdi.

Dünyanın En Büyük Elektrikli Otomobil Üreticisi

Dünyanın en büyük elektrikli otomobil üreticisi olan Tesla, Nevada yerleşkesinde üretimi devam eden araçların pil modülünde yaşanan beklenmeyen sorunların kontrol altına alınması için bu tatilin gerekli olduğunu kamuoyu ve meraklılarla paylaştı. Eldeki verilere bakıldığı zaman yaşanan zaman kayıpları yeni siparişlerin oluşumunu etkilerken maddi kayıpların da önüne geçilemiyor.

Üretim bandında yaşanacak 4 günlük durağanlığın ardından, sorunların aşılması hedefleniyor. Sürecin ekipman yenileme çalışmalarının daha kontrollü bir şekilde tamamlanması için zorunlu olduğu düşünülse de teslimatlarda yaşanan gecikmelerden dolayı iptal edilen siparişler şirket bütçelerini alt üst etmeye yetti!

Tesla 4 Gün Boyunca Çalışmayacak!

Gelecek yıl İstanbul'da önce servis kurma hazırlıklarını tamamlayacak olan Tesla'nın ardından büyük bir showroom açması bekleniyor. Makul fiyatıyla dikkat çeken Model 3 serisinin Türkiye'ye hızlı bir giriş yapması için çalışmalar titizlikle devam ediyor.