Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK)'ca Afrin'de bölgesinde devam eden 'Zeytin Dalı Harekatı'nda canlı olarak ele geçirilen 2 teröristten maaş itirafı geldi. Teröristler, örgüte katıldıkları ilk zamanlarda kendilerine 5 bin Suri (yaklaşık 42 TL) maaş verildiğini, TSK'ca başlatılan operasyondan sonra ise 25 bin Suri (210 TL) maaş verdiğini söylediler.

Terör örgütü PYD/PKK'ya karşı Suriye'nin Afrin bölgesinde yürütülen Zeytin Dalı Harekatı'nda Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK)'ya veya Özgür Suriye Ordusu (ÖSO)'ye teslim olan terör örgütü mensupları da bulunuyor.

PKK/PYD terör örgütüne mensup olan iki kişi Afrin bölgesinde bulunan Kastel Cindo civarındaki bir tünelde ele geçirildi. Teröristlerden Mazlum Raco (26) örgüt tarafından 11 ay önce 'zorunlu askerlik' gerekçesiyle Cinderes'te örgüte dahil edildiğini itiraf etti. Raco, örgütün eli silah tutan herkesi topladığını belirterek, kendilerini de evlerine gelerek aldıkalrını, önce 6 ay kalacaklarını, sonradan Türkiye'nin operasyon yapabileceği bu yüzden bu sürenin 12 aya çıkarıldığını söylediklerini belirtti.

Örgüte alındıklarında ilk önce Babatlı'da kendilerine silahlı eğitim verildiğini, operasyona kadar köylerde bazı evlerde kaldıklarını, operasyon başladıktan sonra ise tünellere geldiklerini söyleyen Raco, tünellerde gerekli olan, ihtiyaç duyulan her türlü erzak ve silahın önceden hazırlandığını belirterek, 'Türkiye operasyona başladığında biz 38 kişi bir tüneldeydik. Bazıları kaçarken vuruldu. Biz ölmektense teslim olduk' diye konuştu.

Babasının olmadığını, iki kardeşinin bulunduğunu söyleyen Raco, onları çok özlediğini, kendisini yakalayan ÖSO mensuplarının sorgusu sırasında gözyaşlarına hakim olamayarak ağladı. Örgütün Kürtleri kandırdığını kaydeden Raco, 'Bizim bir suçumuz yok, ben kimseyi de öldürmedim. Aileme kavuşmak istiyorum. PKK ile birlikte Afrin'de daha önce birlikte yaşadığımız Arap ve Türkmenlerden koptuk. Tekrar eski günlere dönmek istiyorum' dedi.

Henüz 17 yaşındayken terör örgütüne katılan Muhammed Mennan (18) ise, PKK saflarına geçmesinin üzerinde 8 ay geçtiğini söyledi. Afrin'e bağlı Yetime köyünden Türkiye'den giden PKK'lı birisi tarafından alındığını anlatan Mennan, 'Nereye götürüldüğümü dahi bilmeden ailemden kopardılar. Bir kampta uzun süre atış eğitimi aldım. Bize 4 şarjör verdiler, bir de silah. Bizi dağa giden bir gruba dahil ettiler' dedi. Örgütte bulunduğu için çok pişman olduğunu söyleyen Mennan, 'Bulunduğumuz yerde yabancı savaşçılar da vardı. Kimin nereli olduğunu bilmiyorum. Bazıları Türk'tü. Arapça ya da Kürtçe konuşmayanlar da çok fazlaydı. Arkadaşlarımızdan bazıları cesaret hapı kullanıyordu. Ama ben içmedim.' dedi. Mennan, silah olarak yanlarında doçka, bixi, lav ve RPG gibi silahların olduğunu da söyledi. Sorumlularının 'Baron' lakaplı Türkiyeli bir Kürt olduğunu, o ne derse onu yaptıklarını, tünellerde bir gece baskına uğradıklarını ve kendilerinin de yakalandığını, diğerlerinin kaçtığını söyledi.

Çok pişman olduğunu söyleyen Mennan, kendilerine örgüt tarafından ilk başta 5 bin Suri (yaklaşık 42 TL) daha sonra TSK'nın Zeytin Dalı Harekatı başladıktan sonra ise 25 bin Suri (210 TL) maaş verdiğini söyledi. Mennan, 'Çok pişmanım. Şimdi anlıyorum ki bizi öldürülmek üzere ön saflara yerleştirmişler. Teslim olduğum için pişman değilim. Ölmek istemiyorum' dedi.

Teslim alındıktan sonra kötü muameleye tabi tutulmadığı ı belirten Mennan, kendilerine ne olacağını merak ettiğini söyledi. Mennan, 'Bizi kandırdılar, diğer gençler kanmasın diyeceğim ancak, silah zoruyla aldıkları için bu zor. Umarım bir an önce Afrin'de huzur olur' diye konuştu.