Bu gelişmelerin ardından yaklaşık bir ay geçmiş olmasına rağmen henüz TEOG'un ardından nasıl bir sistem geleceği yönünde açıklama yapılmış değil. Bu durumda hem velileri hem de öğrencileri tedirgin ediyor.

Hayallerinin lisesine geçebilmek için büyük çaba sarf eden öğrenciler ve çocuklarının güzel bir gelecek kurabilmesini isteyen veliler aniden ortaya çıkan bu durumla birlikte tam anlamıyla bir boşluğa düşmüş durumda. Çünkü iyi kötü bir sınav sistemine uzun yıllardan beri hazırlanan öğrenciler, şimdi kendilerini neyin beklediğinden bihaberler.

En azından önümüzdeki birkaç sene boyunca TEOG'un devam etmesi gerektiği fikrini dile getirenlerin sayısı da hiçte az sayılmaz.

TEOG'un ardından yeniden dizayn edilecek sınav sisteminde açık uçlu soruların olup olmayacağı, öğrencilerin nasıl bir sınav sistemiyle karşı karşıya kalacağı ve kaç sınavın söz konusu olduğu merak konusu.

Uzmanlar TEOG yerine gelecek sistemdeki sınava tüm öğrencilerin nasıl gireceğinin araştırılması gerektiğini dile getirirken Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, sınavla ilgili olarak geliştirilecek yeni sistemin önümüzdeki süreçte hazırlanacağını ve çalışmaların en kısa zamanda sonlandırılacağını paylaştı.

Önümüzdeki günlerde yaşanacak gelişmeleri bizlerde sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.