Koşturmaca içinde geçen bir günün sonunda evinize vardığınızda zamanınızın büyük bir kısmını televizyon karşısında geçirdiğinizi hatırlatan uzmanlar, dizilerden belgesellere, spor programlarından filmlere kadar uzanan geniş yelpazeden zevkimize uygun olanı seçip izlerken, oyun konsollarımızı ve bilgisayarlarımızı da televizyon ekranının yardımıyla kullanmayı sevdiğimizi belirtiyor.

Grafik Tasarımın Evrimi, Gelenekselten Dijitale Geçiş Grafik Tasarımın Evrimi, Gelenekselten Dijitale Geçiş

Evimizin vazgeçilmez eşyaları arasında yer alan televizyon seçimi sırasında hata yapıp, sonradan pişman olmamanız için dikkat etmeniz gereken bazı noktalar olduğunu vurgulayan uzmanlar, püf noktalarını bizlerle paylaştı.

Televizyon tercihi yapılırken ilk atılacak yanlış adımın televizyon boyutu konusunda olduğunu kaydeden uzmanlar, küçük odalar için büyük ekrana sahip televizyon tercihi yapılmasının veya büyük odalar için küçük televizyon alınmasının hatalı olduğunu işaret ediyor.

Büyük ekrandan alınan televizyon keyfinin, küçük ekranlara göre daha fazla olsa da küçük bir oda için gereğinden büyük bir televizyon aldığınızda aynı keyfi yakalanamayacağını savunan uzmanlar, televizyonun ekran boyutu odanın metrekaresi ile orantılı olsa bile odaya yanlış konumlandırılması seyir kalitesini düşürecek durumda.

Televizyon boyutu kadar televizyon alınırken yapılan bir başka hatanın güvenilir veya bilindik olmayan markalara yönelinmesi olduğunu işaret eden uzmanlar, bu noktada kullanıcıların en çok dikkat etmesi gereken noktaların başında garanti süresi, garanti kapsamı, teknik servis ve çağrı hizmetleri geldiği üzerinde duruyor.