Olay 26 Ağustos 2017 tarihinde Sarıyer'de bulunan İTÜ Ayazağa Metro durağının orada meydana geldi. Uyuşturucu madde bağımlısı Fatih Yılmaz isimli sapık, İTÜ Ayazağa Metro çıkışında 22 yaşındaki Kırgızistan uyruklu genç kızı üst geçidin yan tarafındaki karanlık alana çekerek, tecavüz ettikten sonra telefonunu ve parasını alarak olay yerinden kaçmıştı.

Sonrasında polisin başlattığı yakalama çalışmalarına rağmen o tarihten beri hiçbir ize rastlanamamıştı. Dün Adana otogarında yakalanan sapık bugün hakim karşısına çıkarıldı.

Nöbetçi Cumhuriyet Savcılığı'nda ifadesi alınan Fatih Yılmaz, tutuklama talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi.

Fatih Yılmaz isimli sapık sorguda suçunu itiraf etti. Uyuşturucu bağımlısı olduğunu ve devamlı uyuşturucu kullandığını söyleyen şüpheli Fatih Yılmaz, olay günü 4. Levent'te de uyuşturucu kullandığını, daha sonra otobüsle İTÜ Ayazağa metro istasyonu önünde bulunan durağa gittiğini belirtti. Daha sonra önünden geçen bir genç kızın peşinden yürümeye başladığını, çantasından tuttuğu genç kızı üst geçidin yan tarafında bulunan karanlık alana çektiğini söyledi. Fatih Yılmaz, genç kızın iç çamaşırını zorla çıkarıp, 'yapma' diye çığlıklar atmasına rağmen tecavüz ettiğini, sonrasında ise kızın çantasında bulunan 60 TL parayı da alarak kaçtığını anlattı.

Olayın gazetede çıkması ve fotoğraflarının çevrede bulunan esnafa dağıtılması üzerine evi terk ederek bir gece Fatih'te bir otelde kaldığını belirten Fatih Yılmaz, olayı herkes öğrenince kaçmaya karar verdiğini, Mersin'e gitmek üzere bindiği otobüsteyken Adana'da yakalandığını söyledi. Şüphelinin avukatı ise müvekkilinin sabit ikametgah sahibi olduğu gerekçesiyle tutuksuz yargılanmasını talep etti. Fatih Yılmaz, İstanbul Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğindeki sorgusunun ardından "nitelikli cinsel saldırı" ve "gece vakti yol kesme suretiyle yapma" suçlarından tutuklayarak cezaevine gönderildi.