Taşeron çalışanlara dönemin Başbakanı Ahmet Dvutoğlu'nun Ak Parti grup toplantısında kadro sözünden 2 seneye yakın geçmesinin ardından sona doğru gelinmekte.

Belli çalışmalar yapılan Taşeron Kadro işleminde Maliye Bakanlığı, Çalışma Bakanlığı gibi bakanlıklar ile yapılan çalışmanın sonuna gelindiğini Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından dünkü açıklamada yer aldı. Erdoğan bir vatandaşın seslenmesinin ardından Taşeron çalışanların kadro bekleyişine ses oldu.

Kadro formülüne sıcak bakılmayan çalışmada (ÖSP) Özel Sözleşmeli Personel teklif edilecek çalışanlar her ne kadar (ÖSP) kararına sıcak bakmasada yasa yürürlüğe girdiğinde bu şekilde temel oluşacak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu da geçtiğimiz aylarda taşeron işçilerle ilgili yaptığı konuşmada, 'Beklenti içinde olan birçok kesim var. Taşeronda çalışan arkadaşlarımız bunlardan en önemlisi. AK Parti olarak bugüne kadar ne söz verdiysek yerine getirdik. İnşallah taşerondaki kardeşlerimizin kamudaki istihdamlarındaki beklentiyi karşılayabilmek için bir aydır Maliye Bakanımız ile çok ciddi bir çalışma içindeyiz. Bu çalışmayı çok kısa sürede tamamlayarak, kardeşlerimiz ile paylaşacağız. İnşallah sıkıntılarına beklentilerine, taleplerine yeni yasama döneminde yeni yıla girmeden bir cevap vermiş olacağız' ifadelerini kullanmıştı.

Taşeron işçiler konusunda en son açıklamayı dün, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptı. Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından Beştepe'de düzenlenen toplu açılış töreninde bir vatandaşın 'Taşeron ne olacak Sayın Cumhurbaşkanım' diye bağırması üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Bu işte taşeron olmaz. Ama taşeron işi inşallah bu hafta içinde bitiyor' diye cevap verdi.